Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.10 uur

Utrecht, 05-07-2009

Aanhouding voor vernieling politieauto

VEENENDAAL De politie heeft op 4 juli rond 03.40 uur een 29-jarige man uit Veenendaal op de JG Sandbrinkstraat aangehouden op verdenking van het vernielen van een politiauto. De man sloeg bierflesje tegen de zijkant van de auto kapot en fietste vervolgens snel weg. Agenten op de fiets konden de man op Markt stoppen en hij werd geboeid overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Aanhouding voor vernieling

VEENENDAAL Op 4 juli hebben surveillerende agenten een 19-jarige man uit Rhenen en een 20-jarige man uit Overberg aangehouden terwijl ze bezig waren een verkeersbord te vernielen op de Nieuweweg. Een 19-jarige man uit Veenendaal wist de ontkomen, maar meldde zich later aan het bureau. Het trio bekende de vernieling en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Klikobrand

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 4 juli rond 05.00 uur kreeg de politie de melding van een brand in klikos. Ook was het houtwerk van een naastgelegen garage begonnen te vlammen. De brand kon snel geblust worden en voorkomen werd dat de woning in brand kwam te staan. Omdat brandstichting niet wordt uitgesloten, doet de politie nader onderzoek.

Verdachte vernieling aangehouden

RENSWOUDE De politie heeft op 4 juli omstreeks 19.40 uur op aanwijzing van getuigen een 20-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van een bushokje op de Dorpsstraat. De man was na de vernieling in een auto gestapt die snel wegreed. Ter hoogte van station De Klomp werd de auto gestopt door politie en de betreffende verdachte aangehouden voor nader verhoor.

Verdachten vernieling aangehouden

DRIEBERGEN RIJSSENBURG De politie heeft op aanwijzing van omstanders in de omgeving van de Traaij drie 13-jarige jongens uit Doorn en Driebergen-Rijssenburg aangehouden voor vernieling. Het trio was hier op 4 juli rond 22.00 uur stenen aan het gooien. Hierbij werd onder andere een geparkeerde auto van een 48-jarige vrouw uit Driebergen-Rijssenburg beschadigd. Buurtbewoners hadden een jongen al in de kraag gevat, twee anderen werden door de politie in een tuin aangetroffen. De jongens werden verhoord en krijgen een alternatieve Haltstraf. De ouders van de jeugd zijn op hoogte gebracht van het gedrag van hun zonen.

Bedreiging

VEENENDAAL De politie heeft op 5 juli rond 01.45 uur op de Markt een 42-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van bedreiging richting portiers van een horecagelegenheid op de Markt. De man was erg opgefokt en werd daarop geboeid overgebracht naar het bureau.

Mishandeling

VEENENDAAL De politie heeft op 5 juli rond 04.45 uur een 23-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot op de Korenbeurs. Aanleiding zou een uit de hand gelopen ruzie zijn in de relatiesfeer. De man werd ter plekke aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.