Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.55 uur

Utrecht, 05-07-2009

Fietsdieven aangehouden

MAARSSEN De politie heeft zaterdagavond twee jongens uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een fietsdiefstal op het Bisonspoor.

Rond 21.45 uur zag een servicemedewerker van de politie dat de twee jongens, 13 en 14 jaar oud, zich verdacht gedroegen bij gestalde fietsen bij een supermarkt. Kort hierna pakte één van de jongens een fiets uit de stalling en reden zij erop weg in de richting van het station. De politiebikers van het district werden over de verdachte handelswijze geïnformeerd die de jongens traceerden bij het station. waarbij bleek dat er in het slot van de fiets een loper zat.

Beiden werden aangehouden en verhoord. Zij bekenden de diefstal en werden overgedragen aan hun ouders. De jongens kregen een proces-verbaal.

Automobilist rijdt door na ongeval

LOENEN AAN DE VECHT De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige personenauto die op zondag 5 juli rond 01.00 uur betrokken was bij een ongeval op de Rijksstraatweg.

Twee inwoners van Loenen aan de Vecht en Breukelen, 17 en 19 jaar oud, reden rond dit tijdstip met de fiets naast elkaar over de Rijksstraatweg in de richting van Breukelen toen er vanuit de richting van Loenen een personenauto naderde. De bestuurder van deze auto reed zo dicht langs de beide fietsers dat één van hen naar rechts moest sturen en tegen zijn mede-wielrijder aanreed. Beiden kwamen hierdoor ten val en raakten gewond aan het gezicht.

De politie verzoekt getuigen van dit voorval contact op te nemen met het district Rijn en Venen via het telefoonnummer 0900-8844.

Aangehouden voor mishandeling

MIJDRECHT De politie heeft zondag 5 juli om 02.35 uur een 21-jarige inwoner van Breukelen aangehouden voor het mishandelen van een 36-jarige inwoner van Ter Aar.

Beiden zaten in een horecagelegenheid op de Hofland en kregen met elkaar een conflict.

De verdachte hield het echter niet bij woorden en sloeg de man uit Ter Aar in het gezicht. Hij raakte hierdoor lichtgewond. Na zijn daad vluchtte de verdachte de gelegenheid uit waarbij hij achtervolgd werd door een getuige. Deze achtervolging werd waargenomen door de gewaarschuwde agenten die direct tussenbeiden kwam en de verdachte aanhield. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Niet stoer

MONTFOORT Een 18-jarige inwoner van Montfoort is zondagmorgen aangehouden omdat hij stoer wilde doen naar zijn kameraden en een bushaltehokje te lijf ging.

Deze actie werd echter waargenomen door surveillerende agenten die de man aanhielden voor baldadigheid. Hij kreeg een bekeuring. De abri overleefde de aanslag.