Gemeente Brummen


Doe mee aan erfbeplantingsproject: Zet Brummen in 't groen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 05-07-2009)

Sinds kort is er in onze gemeente een zogenaamd erfbeplaningsproject. Titel van dit project luidt: 'Zet Brummen in 't Groen'. Dit project is gericht op de versterking van het landschap en past uitstekend in de ambities van de gemeente Brummen om de groene kwaliteiten te behouden of zelfs verder te versterken. Het erfbeplantingsproject maakt onderdeel uit van het uitvoeringsproject De schop in de grond.

Iedereen die woont in het buitengebied van onze gemeente kan zich vrijblijvend opgeven voor dit project. Na de aanmelding krijgt u dan een persoonlijk (erf)bezoek van één van de adviseurs van Landschapsbeheer Gelderland. Deze persoon zal dan meer vertellen over wat de mogelijk is voor wat betreft landschapsverfraaiing en ecologie op het erf. De adviseur neemt de wensen van de bewoners mee in het opstellen van een beplantingsplan. In het november 2009 wordt dan een gezamenlijke plantdag georganiseerd. Op deze dag wordt de erfbeplanting uitgedeeld aan de deelnemers van het beplantingsproject.

Meer informatie?
Meer informatie vindt u op de speciale projectpagina op deze site. Daar vindt u onder andere het aanmeldformulier voor het project "Zet Brummen in het groen". Ook is er een link die u wijst naar de website van de stichting Landschapsbeheer Gelderland
(www.landschapsbeheergelderland.nl). Zij voeren mede in opdracht van de gemeente Brummen het project uit.