Nederlands fotomuseum


Fulviadido

Muziekmix uit Brazilië

5-07-2009
14:00 uur

Het trio Fulviadido neemt u mee in de wereld van de Samba, Bossa Nova, Choro, Afoxé en Forró, oftewel het zeer cultuurrijke Brazilië.

Op charmante wijze interpreteren zij niet alleen composities van legendarische Braziliaanse meesters als Cartola, Nelson Cavaquinho en Pixinguinha. Fulvia di Domenico is geboren te Rome, Italië. Zij is, al reizende met haar familie, opgegroeid in Afrika, Frankrijk en Italië. Tijdens haar studie maakte zij via een reis naar Brazilië kennis met de Braziliaanse muziek, en heeft zich sinds toen deze muziek geheel eigen gemaakt.

studie
Fulvia is in 2006 afgestudeerd in Jazz en Worldmusic vocals aan het Rotterdams Conservatorium. Matthias Haffner, geboren en getogen in Ulm, Duitsland, woont al 13 jaar in Nederland, waar hij Cubaanse en Braziliaanse percussie heeft gewstudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Vele studietrips en langere verblijven in Brazilië maakten hem tot een groot liefhebber en expert van de Braziliaanse muziek. Hij is meester op de pandeiro, de Braziliaanse tamboerijn, maar speelt in het trio nog vele andere percussie instrumenten Fulvia di Domenico (voc); Marijn v.d. Linden (g); Matthias Haffner (perc); Tessa Cooke (b).

gratis
U kunt het optreden gratis bezoeken in het Nederlands Fotomuseum op vertoon van uw toegangsbewijs.