Ingezonden persbericht


Wimdag in de Kunsthal Rotterdam

Zondag 5 juli

Heet jij Wim of Willem? Dan geeft de Kunsthal Rotterdam jou op zondag 5 juli de hele dag gratis entree tijdens de 'Wim-dag'. Maar er is meer. De Kunsthal organiseert vanaf 13.30 uur een speciaal programma ter ere van alle Wimmen met een voordracht van Wim Daniëls, schrijver van het veelbesproken boek 'Lang Leve Wim', en de introductie van het nieuwe virtuele mannenblad WIM van de Ambassade van Creativiteit. Kortom, een typisch voorbeeld van een Wim-Wim situatie. Het event is natuurlijk ook voor niet-Wimmen toegankelijk.

Wim-dag
Wim Pijbes, oud-directeur van de Kunsthal, kreeg de 'Wimdag' vorig jaar cadeau van alle medewerkers tijdens zijn afscheidsfeest. Met zijn vertrek werd een tijdperk van Kunsthaldirecteuren met de voornaam Wim afgesloten. Pijbes, nu directeur van het Rijksmuseum, werd voorgegaan door Wim van Krimpen, voormalig directeur van het Haags Gemeentemuseum. Sinds 1 september 2008 staat Emily Ansenk aan het roer.

De Wim-dag wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. De Kunsthal nodigt iedereen die Wim of Willem heet uit om aanstaande zondag naar Rotterdam te komen en is benieuwd hoeveel Wimmen onder de zestig zich zullen melden. De naam Wim stond in de jaren vijftig immers in de top 3 van populaire Nederlandse jongensnamen, maar is in de loop der jaren uit de mode geraakt. Het uitsterven van deze naam is een extra reden voor de Kunsthal om de naam 'Wim' in het zonnetje te zetten.

Activiteiten
Het programma begint om 13.30 uur met een 'eerbetoon aan alle Wimmen' door Wim Daniëls met aansluitend een signeersessie. Daarna heeft de Kunsthal de primeur om het nieuwe mannenblad WIM, ontwikkeld door de Ambassade van Creativiteit.nl te presenteren. De Ambassade van Creativiteit is een snel groeiend virtueel netwerk waar personen, bedrijven en organisaties uit de creatieve sector elkaar kunnen ontmoeten. Tot slot worden de aanwezige Wimmen als aandenken op een groepsfoto gezet.

Voor meer informatie, www.kunsthal.nl en www.ambassadevancreativiteit.nl. Op zondag is de Kunsthal geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis entree geldt alleen op vertoon van paspoort of rijbewijs.