KNHS


Nederlandse junioren naast individuele medailles op EK springen 5 juli 2009

Hoofddorp (KNHS) De Nederlandse junioren springruiters zijn er op het Europees kampioenschap in Hoofddorp niet in geslaagd een individuele medaille te winnen. Na het fantastische goud in de landenwedstrijd op vrijdag, werden er in de individuele eindstrijd van vandaag teveel fouten gemaakt. Jody van Gerwen was de beste Nederlandse op de 13e plaats

Vier ruiters stonden na vijf parcoursen op acht strafpunten en moesten in een barrage uitmaken wie zich Europees junioren kampioen mag noemen. Na een bloedstollende barrage ging het individuele goud naar de Engelse Carian Scudamore met de zeer heetgebakerde Angel III. Er zit nog wel een Nederlands tintje aan deze zege want de negenjarige merrie van Baloubet du Rouet x Elmshorn werd geboren in Nederland. Zilver ging naar de Belgische ruiter Nicola Philipaerts met Nobel de Virton. Brons was er voor de Italiaanse Valentina Isoardi.

Jody van Gerwen (Limbricht) was met haar Shalon Stenford de beste Nederlandse, met 14 strafpunten kwam de amazone op een uiteindelijke 13e plaats. De niet voor het team gestarte Maikel van Mierlo (Koningslust) met Unisono kwam op plaats 14. Sjaak Sleiderink (Denekamp) werd met Laksha de Breve gedeeld 18e. Melanie Seiger (Weerselo) kwam vandaag in de laatste manche niet meer in actie omdat een kans op een hoge klassering verkeken was.

Vanmiddag wordt de individuele titelstrijd van de young riders beslecht. Maikel van der Vleuten staat daarbij als beste Nederlander op een zesde plaats in de tussenstand met 12.50 strafpunt. De Francaise Alexandra Paillot gaat met 4.38 strafpunt aan de leiding.

Kijk voor alle uitslagen op www.concourshoofddorp.nl