Milieudienst Rijnmond

Festivals in Rotterdam veroorzaken geluidsoverlast



De meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond ontvangt dit weekend nogal wat meldingen van bewoners van Rotterdam over geluidsoverlast van verschillende festivals.

Your Music TMF Award Festival

Van vrijdag tot en met zaterdagavond ontving de meldkamer 32 klachten over geluidsoverlast van bewoners in de omgeving van de Wilhelminakade, waar het TMF-award Festival plaatsvond. De gemeente Rotterdam heeft vergunning verleend voor het festival. De DCMR voerde geluidsmetingen uit om te controleren of de normen van de vergunning niet werden overschreden. Het geluidsniveau werd aangepast wanneer dit wel het geval was.

Harley Herrie Dag

Vandaag - 5 juli - werd in het centrum van Rotterdam de Harley Herrie Dag gehouden. Bewoners aan de Binnen Rotte, de Hoogstraat en aan het Marktplein bij station Blaak belden de meldkamer omdat zij last hadden van Mde herrie. Ook voor deze festiviteit heeft de gemeente Rotterdam vergunning verleend.

Metropolisfestival

Vanavond is er nog een festival in Rotterdam, in het Zuiderpark. Dit Metropolisfestival duurt - eveneens met een vergunning van de gemeente Rotterdam - tot tien uur. De meldkamer ontvangt hierover inmiddels ook geluidsklachten van bewoners in de omgeving van het Zuiderpark. De DCMR voert ook hier geluidsmetingen uit om ervoor te zorgen dat het geluidsniveau niet boven de gestelde normen van de vergunning uitkomt.

De uitkomsten van de geluidsmetingen worden meegenomen bij de gebruikelijke evaluatie van de evenementen.