KNHS


Maikel van der Vleuten vijfde op EK young riders 5 juli 2009
Maikel van der Vleuten - Sapphire

Hoofddorp (KNHS) Maikel van der Vleuten (Mierlo) is in Hoofddorp als vijfde geëindigd op het Europees kampioenschap voor young riders. Met zijn VDL Groep Sapphire B reed Maikel een super laatste manche, maar dat bleek helaas niet genoeg voor een medaille. De Engelse Jemma Kirk won met haar Wexford goud, zilver ging naar de Fransman Igor Kawiak met Victory DA en brons naar de Spanjaard Manuel Anon Suarez met Loreal dUtah.

Met zijn afsluitende foutloze rit legde Rabo Talententeamlid Maikel van der Vleuten de nodig druk op de combinaties die na hem kwamen. Die hielden het hoofd echter koel genoeg en daardoor schoof Van der Vleuten nog slechts één plaats op in het klassement. De Francaise Paillot, die voor aanvang van de laatste manche aan de leiding ging, kreeg weliswaar twee springfouten waardoor ze een medaille verspeelde, maar bleef ook Maikel nog nipt voor. Van der Vleuten reed in Hoofddorp zijn achtste, en laatste Europees kampioenschap voor jeugdruiters. Jammer dat hij dat nu niet wist te bekronen met een individuele medaille maar daarvoor zat het allemaal net niet genoeg mee voor dit talent dat al in het B-kader van de senioren is opgenomen.
Voor Nederland kwam ook Ruben Romp (Riel) met Hopes are High nog in actie vandaag. Met twee springfouten sloot hij zijn EK op de 16e plaats af.

Een uitgebreid bericht volgt later.

Voor alle uitslagen kijk op www.concourshoofddorp.nl

Foto Maikel van der Vleuten door: Remco Veurink - www.jmint.eu en www.melissen.net