Ingezonden persbericht


Mojo Concerts & Melkweg, Delft/Amsterdam 12 mei 2009

BUJU BANTON EN BUNNY WAILER OP TWO SEVENS SPLASH 2009

Buju Banton en Bunny Wailer zijn de eerste bevestigde namen voor de 14e editie van het Two Sevens Splash festival op 5 juli in de Melkweg in Amsterdam. Meer namen worden nog bekend gemaakt. Naast live optredens zijn er tijdens dit jaarlijkse reggae en dancehall festival ook diverse soundsystems. Two Sevens Splash vindt voor het eerst plaats in een intiemere setting in beide zalen van de Melkweg. Ook is een goede, ruime rookruimte aanwezig in het café van de Melkweg.

Buju Banton is een van de grootse reggae sterren van de laatste 15 jaar. Buju brak begin jaren '90 door met harde dancehall tunes, maar heeft zich in de loop der tijd steeds meer ontwikkeld tot een all round reggae artiest. Na de laatste jaren wat meer dancehall gemaakt te hebben, keert Buju op zijn vorige maand verschenen album 'Rasta Got Soul' weer terug naar de rootsreggae.

Bunny Wailer mag met recht een reggae legende genoemd worden. Samen met Bob Marley en Peter Tosh richt hij in 1963 de Wailers op die al snel één van de populairste groepen in Jamaica worden. Na het album 'Burnin', viel de groep uit elkaar en gingen de leden alledrie hun eigen weg. Wailers eerste soloplaat 'Blackheart Man' was direct een groot succes door de hits als 'Armageddeon' en 'Fig Tree'. Ook in latere jaren was Bunny Wailer regelmatig succesvol. Wailer houdt zich met diverse stijlen in de reggae bezig en speelde hij een rol in de opkomst van de dancahall. Ook won hij de Grammy Award voor Best Reggae Album in 1990, 1994 en 1996.

Houd voor de start van de kaartverkoop en de volledige line up www.twosevenssplash.nl en www.melkweg.nl in de gaten.

FunX presents

TWO SEVENS SPLASH

Zondag 5 juli 2009
Melkweg - Amsterdam

---

Noot aan de redactie (