Ingezonden persbericht


Grootse bronskunst voor binnen en buiten

Breda, 9 juni 2009 - Met als startsein de onthulling van de 4,5 meter hoge 'Dizzy' tijdens Jazz Breda in mei, exposeert Rogier Ruys (1963) nu bronswerken in Nieuwe Veste (tot eind juni) en Galeria Del Arte (tot eind juli) in Breda. Van 5 juli tot eind augustus is het werk ook te zien in een duo-expositie met schilder en vader Frans Ruys in Doetinchem in Kasteel Slangenburg. Zie ook www.bronsroep.nl

Rogier Ruys maakt, ook in opdracht, bronzen beelden voor binnen en buitenshuis. Elk seizoen ontwerpt Ruys totaal nieuwe beelden die in veel gevallen in iedere gewenste afmeting kunnen worden gegoten, van klein tot extreem groot. Ruys is autodidact op gebied van verbeelding in tastbare beelden. Ruys, afkomstig uit een artistieke familie, vangt in zijn werk rust, emotie snelheid en verwondering. Zijn inspiratiebronnen zijn onder meer Moore en Rodin. Rogier Ruys haalt zijn inspiratie uit alles wat hem bezighoudt: mensen, muziek, lichamen, architectuur en reizen. 'Leven is voor mij een reis. Beleven is leven. Kopje onder gaan in het worden, de schoonheid van de natuur en ontmoetingen met talloze mensen met hun visioenen,' aldus de kunstenaar.

Naast particulieren zijn organisaties die werken van Ruys in bezit hebben onder meer de NHTV in Breda en het Pure Jazz Festival Den Haag. Alle beelden worden gegoten bij bronsgieterij Tijlaart in Tiel. Op verzoek is werk ook in aluminium, marmer of hoogwaardig polyester te krijgen. De prijzen variëren dan ook sterk, vanaf EUR 1.000 tot meer dan EUR 100.000 voor bronswerk van respectievelijk 30 centimeter tot unieke beelden van circa 5 meter.

Omschrijving beelden in bijlage:
-'Hartstocht', man en vrouw, bedoeld voor aan het water, afmeting 1 meter of groter. Leverbaar in polyester vanaf EUR 10.000 en in brons vanaf EUR 17.500. -'Bronsroep', oerklank, vanaf 1,5 meter alleen leverbaar in brons vanaf EUR 15.000. -'Overgave', vrouw is zee, vanaf 1,5 meter in polyester EUR 8.000 eventueel artpainted en in brons EUR 10.000.

Contact voor media (ook voor beeldmateriaal)
Veronique van Zanten
tel 06-518 31 707
pers-ruys@koningvogel.nl

Contact met Rogier Ruys zelf via www.bronsroep.nl