Mojo Concerts

Two Sevens Splash in de Melkweg

Zondag 5 juli belooft het bloedje heet te worden op de dansvloer van de Melkweg. Het jaarlijkse reggaefestijn Two Sevens Splash vindt dan plaats in Amsterdam. En ook voor de veertiende editie heeft de organisatie een indrukwekkend rijtje artiesten opgetrommeld.

Bunny Wailer is één van de nog levende legendes van de reggae. Met Peter Tosh en Bob Marley vormde hij The Wailers en solo was hij later één van de eerste dancehall artiesten. Buju Banton was begin jaren negentig symbool van een nieuwe generatie reggaezangers en weet nog altijd een breed publiek te bekoren met zijn mix van aanstekelijke dancehall-tunes en spirituele rootsreggae.

Etana geldt als één van de grote rijzende sterren van Jamaica en is een symbool voor veel jonge vrouwen. Samen met Alborosie heeft ze momenteel een hit met het nummer 'Blessings'. Irie Love is met name bekend van haar werk met Morgan Herritage. Tijdens meerdere tournees verzorgde ze het voorprogramma en stond ze als achtergrondzangeres op het podium bij deze klassieke reggaeband. De line-up wordt rondgemaakt door nog een sterke vrouwelijke artiest, de jonge Terry Lynn. Met haar harde en vurige sound onderscheidt ze zich van de meeste andere reggaeartiesten op Jamaica en schurkt ze aan tegen andere genres als hiphop en electro.

Naast live optredens zijn er tijdens dit jaarlijkse reggae en dancehall festival ook diverse soundsystems. Two Sevens Splash vindt voor het eerst plaats in een intiemere setting in beide zalen van de Melkweg.

FunX presents
Two Sevens Splash
Zondag 5 juli 2009
Melkweg - Amsterdam
Entree: ¤37,50
(exclusief servicekosten en lidmaatschap)
Aanvang: 18.00 uur

De kaartverkoop voor Two Sevens Splash 2009 is gestart via www.ticketservice.nl, Melkweg, Pico Records (Bijlmerplein), AUB Ticketshop, 150 grotere postkantoren, VVV, GWK en de bekende adressen. Voor meer informatie zie www.twosevenssplash.nl en www.melkweg.nl.