Ingezonden persbericht


=PERSBERICHT=

Haarlem in Italiaanse sferen tijdens Piazza Grande

Lekker eten in de buitenlucht zorgt voor een gezellige sfeer en bijzondere ontmoetingen. Ervaar het goede Italiaanse leven op zondag 5 juli op de Grote Markt in Haarlem. Een zwoele zomeravond vol pasta, antipasti en romantische operamuziek.

Het jaar 2009 staat in het teken van de Haarlemse monumenten. Om de monumenten rond het gezelligste plein van de stad eens extra in het zonnetje te zetten is City Marketing Haarlem druk bezig met de organisatie van Piazza Grande. Tijdens dit bijzondere evenement kunnen bezoekers genieten van een overheerlijke Italiaanse maaltijd, terwijl vanuit de diverse monumentale panden operamuziek over het plein schalt.

In het Middeleeuws decor van de Grote Markt, waant u zich in Mediterrane sferen. Bezoekers kopen voor een leuk bedrag hun eigen bord met consumptiebonnen. Verschillende Haarlemse kwaliteitsrestaurants presenteren hun lekkerste Italiaanse gerechten op de Grote Markt. Bij één van de vele kraampjes rondom het plein kan een gerecht naar keuze uitgezocht worden. Uiteraard kunnen ook meerdere gerechten uitgeprobeerd worden.

Op de borden waarvan gegeten wordt, staat het logo van Haarlem Monumentaal. Zo wordt op een bijzondere manier aandacht besteed aan het monumentenjaar 2009. Dit serviesgoed nemen de gasten als aandenken mee naar huis.

Opera
Geniet van lekker eten en prachtige muziek. Zangers en zangeressen uit verschillende bekende operagezelschappen laten hun stem klinken. Vanuit de ramen en vanaf de balkons van een aantal prachtige panden rondom de Grote Markt zingen zij het publiek toe met de mooiste en meest romantische aria's. Luister naar beroemde stukken uit de beroemde opera's van Verdi, zoals Aïda en La Traviata of geniet van bekende operamuziek uit Carmen van Georges Bizet.

Beneden op het plein zelf brengen acteurs het nodige vertier. Gastvrouwen staan voor u klaar en zorgen voor een gemoedelijke sfeer. Piazza Grande zal gekenmerkt worden door de zuidelijke gastvrijheid en warmte. Uiteraard hopen we op een prachtig zonnige en zwoele zomeravond, zodat we met z'n alleen een stukje vakantie kunnen vieren in onze eigen stad Haarlem.

Bezoekers van dit evenement kunnen verzekerd zijn van een avond vol plezier en gezelligheid!



Ingezonden persbericht