TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 30-06-2009

Televisie
DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND
Uitzending vanaf zondag 5 juli
Nederland 3 - 20.20 uur

MUZIKALE STRIJD TUSSEN DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND

"Help, ik ben ziek. Hoe moet dat nou met mijn werk?" Een vraag die iedereen zich wel eens stelt als 'ie zich ziek moet melden. Maar wat doe je als je die avond voor een bomvolle zaal zou optreden? Wie vervangt je? Dat gaat de TROS uitzoeken in het nieuwe programma DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND dat vanaf zondag 5 juli op Nederland 3 te zien is.

Gordon, Henk Westbroek, Danny de Munk, Albert West, Nick Schilder, Simon Keizer en Thomas Berge vertoeven deze zomer een week lang in een villa op Ibiza waar ze elkaars repertoire zingen. Overdag zitten ze gezellig met een cocktail aan het zwembad, maar 's avonds barst de strijd los! Elke aflevering staat één van de zangers centraal. Hij bepaalt wie welk nummer zingt en beoordeelt zijn muzikale collega's.

Dit alles met een grote knipoog. Of je de beste zanger van de aflevering bent, kan van veel factoren afhangen. Heb je die middag je collega's verwend door iets lekkers te bereiden of heb je vijanden gemaakt door ze in het water te gooien? Aan zuiver zingen alleen zal het niet liggen...

In de eerste aflevering van DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND gaat Henk Westbroek op zoek naar 'zijn vervanger'. Zo laat hij Nick Schilder het nummer 'Vriendschap' zingen. Danny de Munk vertolkt de grote hit 'België' en Thomas Berge beklimt het podium met zijn versie van 'Zelfs je naam is mooi'. En ook Gordon, Albert West en Simon Keizer zingen een door Henk uitgekozen lied.

Aan het einde van het programma wordt middels de 'Kop van Jut' een winnaar gekozen.

Aan Edsilia Rombley de eer dit alles in goede banen te leiden.

Voor meer informatie: www.tros.nl/bestezangers




TROS