Ingezonden persbericht


De talenten van Kanaleneiland

Aanstaande zondag laten jonge talenten uit Kanaleneiland luid en duidelijk van zich horen. Dat doen zij tijdens het evenement 'De Stem van Kanaleneiland'. Behalve het jonge talent staat er ook een bekende naam op het programma. Grote klapper van de dag is het optreden van de veelzijdige zangeres Hind. Het evenement vindt plaats langs het Amsterdam-Rijnkanaal, met als decor de karakteristieke Prins Clausbrug. De 'Stem van Kanaleneiland' wordt georganiseerd in het kader van het zomerprogramma ' Groeten uit Kanaleneiland'.

Coaching voor talenten
De getalenteerde bewoners van Kanaleneiland krijgen rondom het evenement een coachingstraject van het Kaasschaafcollectief in samenwerking met Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland. De coaching richt zich op een vraag van de jonge talenten zelf. Zo wordt er onder meer een masterclass beatboxing gegeven. Maar er is ook coaching om de zangkwaliteiten, performance en marketing van de sterren in de dop te verbeteren.

Programmering
Op zondag 5 juli brengen de jonge en oudere talenten hun performance ten gehore op het podium. Het Krachtkoor Kanaleneiland staat op de planken en de 89-jarige heer Oostrom gaat de uitdaging aan om tijdens het optreden van rapper Bay-G een nummertje mee te rappen. Verder geven onder andere DJ Nadia en beatboxer Kris, Ily & Rikardo, Avi geven acte de présènce. Als grote afsluiter om 18.30 uur: Hind. Het publiek kan een eigen picknickmand meenemen en van drie tot zeven genieten van alle optredens.

De Stem van Kanaleneiland wordt georganiseerd in aanloop naar Europa Cantat, dat van 17 tot en met 26 juli in Utrecht plaatsvindt. Zangers uit alle hoeken van Europa komen dan naar Utrecht om workshops te volgen en te geven. Groeten uit Kanaleneiland is een samenwerkingsverband van Vrede van Utrecht / Kunst in mijn buurt, Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland, Winkelcentrum Kanaleneiland en het Kaasschaafcollectief.

De Stem van Kanaleneiland
Tijd: Zondag 5 juli van 15.00 tot 19.00 uur;
Plaats: Rooseveltlaan aan de voet van de Prins Clausbrug; Toegang: gratis.
Meer informatie: www.kunstinmijnbuurt.nl / www.kaasschaafcollectief.nl ----------------------------------