Gemeente Boxtel


Feestelijk programma Streekfestival Het Groene Woud

Veel muziek, aantrekkelijke activiteiten, verrassende acts en heel veel doedingen voor de kinderen. Dat maakt de lustrumeditie van het Streekfestival Het Groene Woud op zondag 5 juli meer als het bezoeken waard.

Thema van het festival is Feest en muziek. En een feest wordt het! Op de verschillende podia, maar ook op het evenemententerrein treedt een scala aan regionale artiesten op. De vele presentaties, workshops, demonstraties en activiteiten in de verschillende thematuinen maken een bezoek aan het Streekfestival tot een compleet dagje uit in Het Groene Woud op het eveneens prachtige Landgoed Velder in Liempde.

Centraal op het evenemententerrein bevindt zich een groot podium waarop de gehele dag optredens plaatsvinden. Tussen 12.00 en 14.00 uur wordt vanaf het podium het Omroep Brabant radioprogramma Brabant Leeft! live uitgezonden. De uitzending van Brabant Leeft! is een bonte, gezellige mengeling van gasten en muziek. Hierna treden de Fahrenheittwins op en het programma op het hoofdpodium wordt swingend afgesloten met Giant Leap Rocketry. Op het kleine podium treden vanaf 10.00 uur 's ochtends de volgende muziekgroepen op: The Voices uit Liempde, Dorpskapel Sint-Oedenrode, Fanfare concordia uit Liempde en de Eigenheimermuzikanten uit Son en Breugel.
Verdeeld over het evenemententerrein treden ook diverse artiesten op. Zoals Sambastica met heerlijke samba muziek, troubadour Jan van der Heijden en de muzikanten van Muziek café Liempde.

Dommeldalrit & trekpaarden
Op het activiteitenveld zijn de gehele dag door interessante activiteiten. Tussen 10.00 en 11.30 uur en tussen 15.15 en 16.00 uur zijn de prachtige authentieke koetsen van de Dommeldalrit bewonderen. Ook de Stichting Trekpaard geeft demonstraties op het activiteitenveld met verschillende trekpaarden. Dit is gepland tussen 11.30 en 15.15 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur. De opvallende Elfenboom zal de gehele middag op het terrein zijn en Paard en ziel geeft drie keer een presentatie van een uur op het plein van de Verbrede landbouw.

Doeactiviteiten
Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen. Er zijn volop doeactiviteiten, zoals springkussens, een zandbak met grijpertjes, een heuse klimwand, een waterbeleefhoek en zelf insectenhotels of vogelhuisjes maken. Maar ook schmincken, handboogschieten of beugelen. En niet te vergeten een ritje maken op een ezel of met de huifkar. Ook zijn er op de verschillende themapleinen diverse kindervoorstellingen en is er de mogelijkheid om boomstammen te schilderen.

Workshops en demonstraties
In elke thematuin zijn ook demonstraties. Van bijvoorbeeld oude ambachten, maar ook van massagetechnieken of wolvilten. Zelf meedoen? Ook dat kan ook bij de verschillende workshops, zoals een workshop levenskunst of werken met natuurlijke materialen. Natuurlijk presenteren ook vele bedrijven en organisaties zich. Op het gebied van landbouw, natuur, kunst, recreatie & toerisme en cultuurhistorie. De website www.streekfestival.com geeft een compleet overzicht.

Culinair genieten
Het Streekfestival zou het Streekfestival niet zijn zonder te kunnen genieten van de heerlijke gerechten gemaakt van de diverse producten uit de streek. De volgende horecabedrijven vertonen hun kookkunsten op het Streekfestival: Restaurant De Beurs, Restaurant De Negenmannen, Familierestaurant Het Klauterwaud en Qlasse catering.

Landgoed Velder
Het Streekfestival vindt plaats op Landgoed Velder, aan de Velderseweg te Liempde, op 5 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree bedraagt ¤ 3,00, kinderen tot 12 jaar gratis. Er is een gratis bewaakte fietsenstalling en een betaalde gelegenheid om voor ¤ 3,- de auto te parkeren. Het beste is om per fiets naar het Streekfestival Het Groene Woud te komen. Vanuit negen punten in Het Groene Woud zijn routes uitgezet. Download de informatie hiervoor van de website.

Voor mindervaliden is er transport geregeld om van en naar het parkeerterrein gebracht te worden. Voor rolstoelgebruikers is het goed te weten dat er een asfaltweg door het midden van het terrein loopt vanwaar de diverse pleinen redelijk te bereiken zijn. Op het feestterrein kunt u op meerdere plaatsen consumptiemunten kopen van ¤ 0,90. Meer informatie vindt u op www.streekfestival.com.

30-06-2009