Gemeente Brummen


5 juli 2009 belooft een byzondere dag te worden

(Oorspronkelijke publicatie datum: 06-06-2009)

Op zondag 5 juli wordt voor de eerste keer in de gemeente Brummen het evenement Landheer voor een Dag georganiseerd. Wethouder Ria Aartsen benadrukt dat deze dag bedoeld is om de prachtige landgoederen die de gemeente Brummen rijk is onder de aandacht te brengen. Een aantal landgoederen is namelijk speciaal voor deze dag opengesteld voor publiek.

De gemeente Brummen is prachtig gelegen langs de Veluwezoom met haar bossen en uiterwaarden met fantastische vergezichten over de IJssel . Zoals het schitterende, eeuwenoude kasteel Engelenburg, Huize Voorstonden en Het Huis te Eerbeek. Ieder landgoed heeft een thema. Er worden wandelingen georganiseerd met verassingen om het landgoed echt te kunnen beleven. Op bijzondere plekken kun je bijvoorbeeld een verhalenverteller tegen komen of muziek en dat alles in het kader van de geschiedenis van het betreffende landgoed. Ook zijn er veel speciale activiteiten voor kinderen. U kunt zich tijdens deze dag echt laten verrassen en genieten van de verschillende activiteiten, aldus wethouder Ria Aartsen.

Toerisme en recreatie
Wethouder Aartsen: Toerisme en recreatie is voor mij het samenspel tussen genieten van rust en ruimte, economische activiteiten in het buitengebied (en dat is zowel agrarische als niet agrarische) en behoud van natuurwaarden. Landheer voor een Dag is één van de vele dingen die we op het gebied van Toerisme en Recreatie uitvoeren. Om u alvast kennis te laten maken met Landheer voor een Dag leest u tot 5 juli iedere week over één van de deelnemende prachtige landgoederen die onze gemeente rijk is.