Persbericht

Danny van Dongen steelt de show in Dutch GT4

Assen, 5 juli 2009. De Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen deed van zich spreken in het Dutch GT4 Championship tijdens de Midzomerraces op TT Circuit Assen. In de eerste race eindigde hij als tweede met zijn Gravity Racing Corvette C6, in de hoofdrace was hij met afstand de snelste en leek hij op weg naar de zege. "Tot ik in de laatste ronde een foutje maakte", aldus de man van de race.

Danny van Dongen had op Assen een nieuwe teamgenoot in de persoon van Henry Zumbrink. Robert den Otter is in goed overleg overgestapt naar een ander team, Henry reed eenmalig met Danny. "Het is nog ongewis wat er na de races op TT Circuit Assen gaat gebeuren", aldus Van Dongen. "We moeten de komende weken een nieuwe teamgenoot en aanvullend budget vinden, anders kunnen we ons seizoen waarschijnlijk niet afmaken."
Dat zou zonde zijn, want het team van Gravity Racing presteert prima. Na zijn derde plaats tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, behaalde Danny op het Drentse circuit een fraaie tweede positie. Gestart vanaf poleposition, moest hij na de start genoegen nemen met de tweede plaats achter Rory Bertram (Porsche 997 GT4). Vervolgens moest Danny zijn meerdere erkennen in Jeroen Bleekemolen en zijn Corvette C6. Van Dongen kon Bertram later weer passeren en eindigde zo fraai als tweede in het competitieve, tot de verbeelding sprekende startveld.

In de derde en afsluitende hoofdrace, inclusief rijderswissel, vochten Henry en Danny voor de zege. Henry startte van pole en lag in de voorhoede, tot hij te kampen kreeg met schakelproblemen. "Ik maakte mijn pitstop zo vroeg mogelijk. Dat was een goede beslissing, want het team kon het probleem snel verhelpen", aldus Henry. Danny van Dongen hervatte zijn race als vierde en nestelde zich binnen een paar ronden op de achterbumper van koploper Ricardo van der Ende. "Ik wilde absoluut winnen", vertelde Danny, die duidelijk de snelste was. Helaas ging het in de laatste ronde fout; hij kwam tijdens een inhaalpoging naast de 'ideale lijn' terecht en gleed uit op de rubberresten en ander vuil dat daar lag. Na een spin werd hij uiteindelijk als zevende afgevlagd. "Ik ben er heel ziek van", gaf Danny toe. "Maar aan de andere kant: we gaan met een podiumplek en met de snelste raceronde in de hoofdrace naar huis. Ik reken erop dat we ook de volgende races, op Spa-Francorchamps, weer aan de start staan!"

Uitslagen: Race 1: 1. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, 14 ronden in 26:09.521; 2. Danny van Dongen, Corvette C6, op 0.211 sec.; 3. Rory Bertram, Porsche 997 GT4, op 1.582.
Race 3: 1.Duncan Huisman / Ricardo van der Ende, BMW M3 GT4, 26 ronden in 50:47.837; 2. Christiaan Frankenhout / Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, op 2.716 sec; 3. Jeroen Bleekemolen / Peter van der Kolk, Corvette C6, op 5.328; 7. Danny van Dongen en Henry Zumbrink, Corvette C6, op 34.825. Stand na negen races: 1. Christiaan Frankenhout 68; 8. Danny van Dongen 30.
---



Ingezonden persbericht