Gemeente Haaren


Burgerjaarverslag 2008

Burgerjaarverslag 2008

Op zaterdag 16 mei ontving u mijn burgerjaarverslag 2008. Ook dit jaar kozen we voor samenwerking met eindexamen studenten van Sint Lucas, de school voor grafische vormgeving in Boxtel. Op basis van een gesprek, maakten tien studenten ieder afzonderlijk een opzet voor de lay out van het verslag. Daar kozen wij vervolgens vijf ontwerpen uit die verder werden uitgewerkt.

Toen werd het pas echt lastig, want alle ontwerpen waren erg mooi om te zien en sloten heel goed aan op de uitstraling die ik wil voor mijn verslag. De keuze viel op een combinatie van twee ontwerpen. Tim Kivits en Veronica Mouthaan zorgden samen voor het uiterlijk van het burgerjaarverslag zoals u dat op uw deurmat hebt gevonden.

Net zoals andere jaren, schreef ik de inhoud zelf. Ik vind het belangrijk om in mijn eigen woorden aan u te melden wat er in het verslagjaar gebeurde.

Ik mocht tot nog toe enkele tientallen reacties per post en per e-mail van u ontvangen. Maar vooral op straat, in de winkel en in de wandelgangen ben ik vele malen meer aangesproken over het burgerjaarverslag 2008. Het verheugt me dat de meeste van die reacties positief zijn, maar natuurlijk zijn er ook enkele negatieve. De meeste mensen zeggen het leuk te vinden om het verslag te lezen en de foto's te bekijken en ze zijn geïnteresseerd in de "weetjes" en grafieken. Er ontstond enige discussie over de foto op de voorkant. Verschillende mensen hadden zo hun twijfels over de locatie: Biezenmortel? Of toch Udenhout? Wij houden het op een grensgeval!

Ik ben blij met uw reacties en ik wil graag iedereen die de moeite heeft genomen om te reageren hartelijk danken. De Haagse politiek is voornemens om de verplichting tot het uitbrengen van een burgerjaarverslag af te schaffen. Ik "moet" dus volgend jaar geen burgerjaarverslag meer schrijven. Maar ik vind het leuk om u op deze manier te informeren en wellicht ontvangt u in het voorjaar van 2010 toch mijn burgerjaarverslag 2009. De ideeën en suggesties die u hebt geopperd, nemen we dan uiteraard mee.

En wilt u alsnog reageren op het burgerjaarverslag 2008? Dat mag natuurlijk!

Frans Ronnes

burgemeester

Terug naar boven