Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 07-07-2009

Politie waarschuwt inwoners De Bilt voor oplichter

DE BILT De politie waarschuwt inwoners van De Bilt en Bilthoven voor een oplichter die sinds enkele weken actief is. Het gaat om een man die aanrijdingen in scène zet en vervolgens geld van mensen probeert af te troggelen.

De oplichter doet alsof hij met zijn fiets is aangereden of afgesneden en daardoor ten val is komen. Hij zou hierdoor schade hebben opgelopen aan zijn horloge, kleding of fiets en vraagt zijn slachtoffers dan om een schadevergadering. Enkele mensen zijn op deze manier al door de man opgelicht. Vrijdag 3 juli heeft de man nog in De Bilt op de hoek Rembrandtlaan met de Jan Steenlaan een ongeluk in scène gezet.

De politie acht de kans dat deze man zijn trucs weer gaat toepassen niet gering en wil daarom bij deze mensen waarschuwen. Als mensen het vermoeden hebben dat zij te maken hebben met deze oplichter, adviseert de politie hem geen geld te geven en verzoekt direct contact op te nemen via 112.Uw informatie kan cruciaal zijn voor de opsporing en aanhouding van de verdachte. Niet spoedeisende informatie kunt u doorgeven via het algemene nummer 0900-8844.

Politie waarschuwt voor blanco fietssleutels

ZEIST - Naar aanleiding van verschillende aanhoudingen van fietsendieven waarschuwt de politie voor de diefstal van fietsen door middel van een zogenaamde blanco sleutel. Dit is een loper die op de sloten van meerdere fietsen past. Op deze manier kunnen sloten worden geopend zonder braaksporen achter te laten.

Fietsendieven gebruiken deze blanco sleutel voornamelijk bij fietsen met een slot van het merk AXA (typen 583, SL7 en SL9). Met een blanco sleutel (loper) is een deel van deze oudere slottypes te openen. Aangezien er vermoedelijk meerdere van deze sleutels in omloop zijn, waarschuwt de politie de bezitters van een dergelijk fietsslot de fiets af te sluiten met een extra ketting of bijzetslot of te voorzienvan een nieuw slot. De nieuwe typen sloten van AXA zouden niet kunnen worden geopend met onbewerkte sleutels.

De politie adviseert mensen bovendien meer gebruik te maken van bewaakte fietsenstallingen. Ook doen fietsers er goed aan om hun fiets aan een object te bevestigen met een extra slot.

Aanrander
ZEIST- Op maandagochtend werd een meisje betast door een onbekende man. Omstreeks fietste het 11-jarige meisje uit Zeist over de Verlengde Slotlaan.Zij stond stil bij de oversteekplaats en naast haar stond een onbekende man. Deze man pakte haar met zijn hand bij haar billen en reed vervolgens door. De politie is op zoek naar deze aanrander. Het gaat om een man met een blanke huidskleur en zwart lang haar. Hij reed op een herenfiets en droeg een gele broek en een wit shirt. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, Binnensticht.

Schuur in brand
DEN DOLDER- Op maandagavond ontstond er brand in een schuur aan de Dolderseweg. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie en brandweer de melding van de brand. De brandweer bluste de brand. Mogelijk is de brand aangestoken en de politie heeft de zaak in onderzoek. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, District Binnensticht.