Politie Rotterdam Rijnmond


* UPDATE NA EERDER VERSTUURD BERICHT: VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een klopjacht geopend op een agressieve cafébezoeker. Hij had bedreigingen geuit en met stenen gegooid. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart voor vier kreeg de politie melding van een agressieve cafébezoeker aan de Maasboulevard. Nadat de man werd geweigerd bij de horecagelegenheid, ontstak hij in woede en bedreigde de portiers. Ook pakte hij stenen en gooide die naar de portiers, waarvan er één raak was op de rug. Hierna rende de verdachte weg naar een taxi en gaf de chauffeur de opdracht om direct weg te rijden. Dat weigerde de taxichauffeur, waarna er een gevecht ontstond van de verdachte met de portiers en de inmiddels toegesnelde agenten. De taxichauffeur stapte uit zijn auto, waarna de verdachte de kans zag om met de auto weg te rijden. De auto is korte tijd later teruggevonden op de Bosland. Er is nog een onderzoek ingesteld naar de verdachte, maar die is toen niet meer aangetroffen.

Na intensief onderzoek door de politie, waarbij ook camerabeelden zijn gebruikt en getuigen zijn verhoord, is er zicht op een verdachte. Rechercheurs hebben hem, via zijn familie, ontboden op het politiebureau.

UPDATE NA EERDER VERSPREID BOVENSTAAND BERICHT

Maandagmiddag (6 juli) rond vijf uur 's middags heeft de verdachte zich onder druk van de politie gemeld op een politiebureau. Daar is de 22-jarige Rotterdammer aangehouden en in verzekering gesteld.