NEN


ISO-norm fraudebestrijding

dinsdag 7 juli 2009, 15:03

Naar aanleiding van het initiatief vanuit ANSI (USA) om internationaal een norm te ontwikkelen die maatregelen treft tegen fraude en afspraken vastlegt op het gebied van detectie, preventie, indentiteitscontrole, financiële, product, sociale en economische fraude, organiseert NEN op 21 oktober 2009 een informatiebijeenkomst voor de Nederlandse markt. NEN is op zoek naar organisaties die de bijeenkomst willen bijwonen en om ideeën over de norm uit te wisselen.

Bij een norm op het gebied van fraude valt te denken aan diverse maatregelen om fraude te bestrijden en het vastleggen van controlemogelijkheden Om te beoordelen of er interesse is voor het ontwikkelen van deze norm, informeert NEN momenteel verschillende organisaties.

Fraude
Onder het begrip fraude vallen verschillende strafbare feiten, zoals verduistering, oplichting, diefstal, computerfraude, valsheid in geschrifte en bedrijfsspionage. Fraude komt bij vrijwel één op de vijf bedrijven voor en kan grote schade toebrengen aan de bedrijfsvoering..

Richtlijn voor beleid
De internationale norm moet een richtlijn gaan bieden voor ondersteuning aan zowel het publieke als private beleid. De norm dient gevoelig te zijn voor de nationale, regionale en culturele kwesties die een mogelijk effect kunnen hebben op zowel de ontwikkeling als implemetatie van de norm.

Informatie
Op woensdag 21 oktober kunnen organisaties hun mening geven over dit onderwerp en ideeën over het voorstel uitwisselen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN Electro & ICT, cluster KID (015) 2 690 257 of per e-mail via: kid@nen.nl.