Ingezonden persbericht


Nr. 136

Hilversum, 4 juni

NIEUWE SERIE VREEMDE TRALIES
Dinsdag 7, 14, 21 en 28 juli, 20.50 uur op Nederland 2

Herman Wegter bezocht zo'n twee jaar geleden voor het EO-programma Vreemde Tralies Nederlanders die in het buitenland in de gevangenis zitten. Nu bezoeken we de vijf opvallendste hoofdpersonen uit deze eerdere serie opnieuw. Wat gebeurde in de tussentijd? Hoe vergaat het hen nu? Twee van hen zijn inmiddels vrij. Hoe is de stap naar de vrijheid verlopen? Edward Kleine is dinsdag 7 juli in de eerste nieuwe Vreemde Tralies te zien. Daarna afleveringen over Rogier Schut, Precious Coutinho en Nicole Alberts, en Hans van Buel.

Edward Kleine
Edward Kleine (33) zit gevangen in Amerika. Hij kreeg in 2005 dertig jaar detentie opgelegd, omdat hij een jongeman doodreed. Edward was daarbij onder invloed. Er is geen kans op strafvermindering. Op dit moment wordt met een nieuwe advocaat geprobeerd de zaak te heropenen. We bezoeken Edward in Draper Correctional Facilities, in Montgomery, Alabama. Hoe houdt hij het vol?

Rogier Schut
Rogier Schut zat tijdens de eerste serie van Vreemde Tralies vast in Ierland wegens drugssmokkel. Inmiddels is hij overgeplaatst naar Nederland. Wij zoeken hem op in de gevangenis van Sittard. Hoe voelt hij zich?

Precious Coutinho en Nicole Alberts
In de laatste aflevering van de eerste serie reisde Herman Wegter naar Argentinië om een bezoek te brengen aan Precious Coutinho en Nicole Alberts. Beiden zijn in inmiddels vrij en terug in Nederland. Precious woont en werkt in Amsterdam, maar mag haar kind minder zien dan dat ze zou willen. Nicole woont inmiddels weer in de buurt van haar ouders, maar heeft (nog) geen baan. Hoe verwerken zij en haar familie de gebeurtenissen in Argentinië?

Hans van Buel
Als laatste bezoeken we Hans van Buel in Italië. Hij zit vast wegens drugssmokkel. Hij belandde in een gevangenis met loodzware omstandigheden. Hij kickte af van cocaïne. Inmiddels gaat het goed met hem: onder bepaalde voorwaarden beweegt hij zich vrij door het land. Hij begon samen met een begeleidster uit de gevangenis een onderneming. Hans besloot in Italië te blijven. Waarom?


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht