Volle maanwandeling bij het Boomkroonpad

Mysterieuze belevingstocht door de natuur van Gieten-Borger

Op dinsdag 7 juli aanstaande is het volle maan. Tijdens deze mystieke avond organiseert Staatsbosbeheer een sfeervolle wandeling in de boswachterij Gieten-Borger. Op een hele andere manier kunt u de natuur beleven in het schijnsel van de maan. De tocht zal voornamelijk in het teken staan van beleving, waarbij alle zintuigen worden aangesproken.

Zie, de maan schijnt door de bomen!

Niet tijdens Sinterklaasavond, maar tijdens een zwoele zomeravond gaan we de maneschijn beleven! Onder begeleiding van een boswachter vertrekken we om tien uur 's avonds als de zon net onder is. We lopen een spannende tocht door het bos, waar slechts af en toe de maneschijn door de bladeren heen kan dringen. Dit geeft een mysterieus beeld. Wellicht komen we nog uilen, vleermuizen of andere nachtdieren tegen, die na het ondergaan van de zon actief worden en hun voedsel zoeken.

We lopen langs een grafheuvel, wat zullen we daar 's nachts in het licht van de volle maan aantreffen? Dan doen we de heide aan en lopen langs een ven, prachtig onder het schijnsel van de maan!

De volle maanwandeling vindt plaats op dinsdagavond 7 juli. Vanaf 21.30 uur staat er koffie met een versnapering klaar, om 22.00 uur starten we met de wandeling, die ongeveer tot middernacht zal duren.

Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. Tevens raden wij u aan om lange mouwen en een lange broek te dragen tegen de muggen.

De kosten zijn ¤ 2,50 voor volwassenen en ¤ 1,00 voor kinderen. Graag vooraf aanmelden via tel. 0592-377305 of info@hetboomkroonpad.nl.

Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen. Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.hetboomkroonpad.nl.