Gemeente Edam-Volendam

Informatiebijeenkomst hondenliefhebbers op 8 juli

Ijslandse hond Omdat er in de gemeente veel overlast wordt ondervonden van hondenpoep, is de behoefte ontstaan aan oplossingen om daar een einde aan te maken. Thans is er niet veel méér vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening dan dat honden niet los mogen lopen of zich van uitwerpselen mogen ontdoen op de openbare weg en op speelplekken. De indruk is ontstaan dat de meeste hondenbezitters wel aan oplossingen mee willen werken, maar daarbij geholpen willen worden door betere voorzieningen.

Omdat er in de gemeente veel overlast wordt ondervonden van hondenpoep, is de behoefte ontstaan aan oplossingen om daar een einde aan te maken.

Thans is er niet veel méér vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening dan dat honden niet los mogen lopen of zich van uitwerpselen mogen ontdoen op de openbare weg en op speelplekken.

De indruk is ontstaan dat de meeste hondenbezitters wel aan oplossingen mee willen werken, maar daarbij geholpen willen worden door betere voorzieningen.

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat de wensen zijn, is aan iedere hondenbezitter een enquêteformulier toegezonden met het verzoek dat in te vullen en weer terug te sturen. De respons was groot, van de 910 verzonden formulieren zijn er 467 op tijd teruggekomen.

Inmiddels zijn de resultaten verwerkt in een rapport en is duidelijk wat de hondenbezitters wensen.

Op woensdag 8 juli aanstaande wordt een informatiebijeenkomst voor de hondenbezitters georganiseerd waar de resultaten van de enquête worden bekendgemaakt en waar over het vervolg kan worden overlegd.

De bijeenkomst vindt plaats in het St Jozefgebouw aan de St. Jozefstraat 2 in Volendam.

Alle hondenbezitters zijn daarvoor uitgenodigd.

Aanvang 20.00 uur en afsluiting om uiterlijk 22.00 uur.