Gemeente Valkenswaard

Informatieavond ontwikkeling Haagstraat 55 en omgeving

Informatieavond ontwikkeling Haagstraat 55 en omgeving

Op woensdag 8 juli aanstaande organiseert de gemeente Valkenswaard voor omwonenden en andere belangstellenden een informatieavond over de ontwikkeling aan de Haagstraat 55 en het naastgelegen perceel op de hoek Haagstraat - Willibrorduslaan.

De informatieavond gaat over het terrein van de voormalige Protestants Christelijke Basisschool De Dorenhagen (= locatie Haagstraat 55). Door de sloop van het pand kan een nieuwe ruimtelijke en functionele invulling worden gegeven aan het plangebied. Daarnaast gaat de informatieavond over het naastgelegen terrein op de hoek Haagstraat-Willibrorduslaan. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in zaal Stay Okay aan de Pastoor Heerkensdreef 20 in Valkenswaard.

Tijdens de informatieavond zal een toelichting worden gegeven op het bestemmingsplan, de bouwontwikkeling, het inrichtingsplan voor de omgeving en de planning van de werkzaamheden. Vanzelfsprekend is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Ontwerpbestemmingsplan Haagstraat 55
Voor de ontwikkeling Haagstraat 55 heeft de gemeente in samenwerking met Woningbelang (= de initiatiefnemer van het bouwplan) een gebiedsvisie laten opstellen. De voorgestelde ruimtelijke ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door het volgen van een
bestemmingsplanprocedure volgens de Wet ruimtelijke ordening.

De ontwikkeling van het project hoek Haagstraat - Willibrorduslaan past binnen de vastgestelde kaders van het bestemmingsplan Valkenswaard Noord en het ontheffingenbeleid.

Verloop inspraakprocedure
De terinzagelegging van het plan aan de Haagstraat 55 is gepubliceerd op de onze website en op de gemeentepagina in de Kempener Koerier. De stukken liggen nog tot en met woensdag 5 augustus ter inzage in het gemeentehuis. Tot die datum kan iedereen schriftelijk reageren bij het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard. Tijdens deze periode wil de gemeente het ontwerpbestemmingsplan graag aan de direct omwonenden en andere belangstellenden presenteren en toelichten. Vandaar de hiervoor al genoemde informatiebijeenkomst op 8 juli aanstaande.

Na afloop van de termijn worden alle reacties onderzocht en gaat het bestemmingsplan voor vaststelling naar de raad. Daarbij maakt de raad de afweging of het bestemmingsplan op basis van de inspraak dient te worden aangepast.

Voor de ontwikkeling aan de hoek Haagstraat - Willibrorduslaan is een bouwplan ingediend. Dit bouwplan is getoetst aan het bestemmingsplan Valkenswaard Noord en het ontheffingenbeleid.

Informatie
De omwonenden van het plangebied zijn per brief uitgenodigd voor de informatieavond. Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij mevrouw E. van den Boom (040-2083665), van het team Beleid en Strategie (ruimtelijke ordening) van de gemeente Valkenswaard.