Deelgemeente Charlois Rotterdam

Eerste held zet streep onder campagne Pendrecht is goed bezig!

In juni is de campagne Pendrecht is goed bezig! van start gegaan. Dertig maanden lang wordt iedere maand een bestaand project in Pendrecht in het zonnetje gezet. Gedurende dertig dagen wordt dan keihard gewerkt om dat project naar een hoger niveau te tillen. Bij ieder project hoort een held, hij of zij is de gehele maand het gezicht van de campagne!

Tijdens de feestelijke afsluiting in Speeltuin 7 spelen kinderen in het pas vernieuwde zwembad. (foto: WyzPhoto.nl) Na die dertig dagen wordt vervolgens traditioneel het Dertig Dagen Drankje gedronken, waarmee wordt gevierd dat de maand is geslaagd. Zo gebeurde dat ook op
1 juli, want in juni heeft held Joke van den Bosch, met hulp van allerlei instanties uit de wijk, vele dingen opgeknapt in speeltuin 7 aan de Sliedrechtstraat in Pendrecht. Zo is het trottoir vernieuwd, om de aanlooproute vanuit de wijk te verbeteren. Ook zijn stappen ondernomen om zo snel mogelijk de bosjes om de speeltuin te snoeien, de infrastructuur te verbeteren, meer verlichting te creëren en het hekwerk te vernieuwen. Verder hebben vele partijen uit de wijk toezeggingen gedaan om de speeltuin in de toekomst te helpen.

En met succes! In de afgelopen weken is de speeltuin al veel vaker bezocht en worden er regelmatig kinderfeestjes gehouden.

Dagelijks bestuurder van de deelgemeente Ed Goverde, voorzitter van het dagelijks bestuur Dick Lockhorst, regiodirecteur van Woonstad Rotterdam Dennis Lausberg, en vele andere betrokkenen, vrijwilligers, kinderen en bewoners uit Pendrecht waren aanwezig bij deze feestelijke afsluiting.

Martin Makoma (broer van Idols-finaliste Nathalie Makoma!) is in juli de held van de campagne. Binnen dertig dagen leert hij kinderen dansen, en werken ze gezamenlijk toe naar een avondvullend programma op vrijdag 31 juli op het drijvende podium op Plein 1953.

Voor meer informatie over de projecten en de helden kunt u kijken op www.pendrechtisgoedbezig.nl. Op deze website vindt u ook nieuws uit Pendrecht en een overzicht met alle activiteiten in de wijk.

Pendrecht is goed bezig! is een campagne die, in opdracht van Deelgemeente Charlois en Woonstad Rotterdam, is ontwikkeld door reclamebureau Het Stormt.