Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 8-7-2009 10:29:38

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft dinsdag 7 juli enkele aanhoudingen verricht na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Op de Hanzestraat in de wijk Presikhaaf werd even na het middaguur een 33-jarige vrouw uit Arnhem opgepakt. Volgens winkelpersoneel zou ze diverse levensmiddelen hebben meegenomen zonder af te rekenen. De vrouw was samen met haar 1-jarige kind en verklaarde later de kinderwagen te hebben gebruikt om de spullen in te doen. De Arnhemse kreeg een boete.
Even later werd bij dezelfde zaak een 45-jarige Arnhemse voor hetzelfde vergrijp aan de politie overgedragen. De vrouw ontkende de diefstal en is later na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
Twee Arnhemse jongens van 17 en 15 jaar werden rond het middaguur door een beveiliger van een warenhuis aan de Ketelstraat in de kraag gevat nadat ze prijslabels van kleding zouden hebben gewisseld waarmee ze de kleding onterecht met korting afrekenden. Beiden vielen echter door de mand en werden aan de politie overgedragen. Beiden bekenden en zijn later na verhoor aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.
(009887 / 009958 / 010099)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---