Gemeente Vlaardingen


Eerste WijkWijzer Vlaardingen

08 juli 2009

Er wordt hard gewerkt aan een centrale plek in het hart van de wijk Vlaardinger Ambacht / Babberspolder, waar alle wijkbewoners terechtkunnen met hun vragen over wonen, welzijn, zorg, inkomensondersteuning en leefbaarheid. Eind deze maand gaan de deuren van de eerste WijkWijzer in Vlaardingen aan de Van Hogendorplaan 1411 open.

Bewoners van Vlaardinger Ambacht en Babberspolder kunnen tijdens de zomermaanden drie dagdelen per week terecht in de WijkWijzer. Vanaf september is de WijkWijzer vijf dagdelen per week open. Tijdens de openingsuren zijn specialisten aanwezig op het gebied van wonen, vrijwilligerswerk, welzijn, zorg, inkomensondersteuning en leefbaarheid. Zij begrijpen de vragen, behoeften en problemen en wijzen de wijkbewoners op diverse mogelijkheden en helpen bij het regelen van oplossingen. Bij de WijkWijzer kan iedereen aankloppen voor informatie, advies en ondersteuning, maar bewoners zijn er ook welkom voor een kopje koffie en een praatje of voor meldingen over de buurt.

Goede naam
Tijdens het wijkfeest op zaterdag 27 juni konden wijkbewoners meehelpen een goede naam te kiezen voor dit informatiecentrum in het hart van de wijk. Met deze naamsverkiezing viel een mooie prijs te winnen. Mevrouw Speyk uit Vlaardingen is de gelukkige winnaar. Uit handen van Wmo-wethouder Peter van der Zwan, ontving zij een cadeaubon van weekendjeweg.nl.

Meer vestigingen
Het is de bedoeling in de komende jaren meer WijkWijzer-vestigingen te openen op centrale plekken in Vlaardingse wijken.

Samen
De WijkWijzer is een unieke samenwerking tussen diverse partijen. In de WijkWijzer worden de contacten en netwerken van professionele organisaties, bewoners en vrijwilligers samengebracht. Deze aanpak versterkt de onderlinge samenwerking en verbetert de dienstverlening. Dit draagt bij aan de sociale en fysieke leefbaarheid in de wijk.