Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 08-07-2009

Man loopt letsel op na val van 3 meter hoogte

OOSTERHOUT: Ambulance en politie rukten dinsdagavond 7 juli uit voor een arbeidsongeval in de Denariusstraat. Bij het ongeval was een 61-jarige man uit Breda gewond geraakt.
Het ongeluk gebeurde rond de klok van 19.30 uur in een bedrijfspand. Het slachtoffer is eigenaar van een handelsonderneming en had het pand gehuurd. Hij was bezig met werkzaamheden op de 3 meter hoger gelegen zolder en naar beneden gevallen. Hij kwam op de betonnen vloer terecht en was bewusteloos. Twee ambulances en de traumahelikopter werd naar de plaats van het ongeval gedirigeeerd. De trauma-heli is overigens niet meer geland, omdat het slachtoffer inmiddels weer bij kennis was. Hij is door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en naar het
ziekenhuis overgebracht. Waarschijnlijk heeft hij een ernstige hersenschudding, een mogelijk schouderbreuk en nekletsel opgelopen. De zolder was overigens niet voorzien van hekwerk valpartijen te voorkomen.

Bloedproef na verkeersongeval

WERKEN: De politie behandelde dinsdagavond 7 juli een aanrijding op de Sportlaan in Werkendam. Bij het ongeval raakten beide betrokkenen licht gewond.
Het ongeluk gebeurde omstreeks 22.30 uur toen de veroorzaker (63) bij een T-splitsing op de Sportlaan linksaf wilde slaan. Op het moment dat hij linksaf sloeg liet hij een andere automobilist niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij schade en licht letsel is ontstaan. De veroorzaker, een 63-jarige uit Schiedam bleek hartpatiënt en klaagde over pijn op de borst. Hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde, heeft een ggd-arts een bloedproef bij hem afgenomen.
Laboratoriumonderzoek moet het exacte bloed-alcoholgehalte uitwijzen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De tegenpartij een 19-jarige Werkendammer had bij het ongeval een bloedneus en een snee op zijn neus opgelopen. Hij is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Tegen de veroorzaker is proces-verbaal gemaakt.

Snelkraak bij opticien

KAATSHEUVEL: Op woensdag 8 juli 2009 te 05.33 uur is er ingebroken in een opticien aan de Poolsestraat. De etalageruit van de winkel werd kapot geslagen. Daarna griste de nog onbekende dader vier zonnebrillen weg, die op een draaiend rek waren uitgestald. Bij zijn actie raakte drie andere zonnebrillen beschadigd. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Bromfietser botst en breekt been

WIJK EN AALBURG: Een 16-jarige jongen is dinsdagavond 7 juli gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde om 18.47 uur op Den Oudert in Wijk en Aalburg.
Ter plaatse troffen de agenten een 16-jarige scooterrijder aan die tegen de rechter voorzijde van een auto was gebotst. De scooterrijder droeg op het moment van de aanrijding geen helm. Hij had door de botsing een open botbreuk opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch overgebracht. Later bleek zijn been boven de knie gebroken was. Zijn scooter raakte tengevolge van het ongeval total-loss. Vermoedelijk had de knul in de bocht te veel naar het midden gereden. Waarna hij tegen de auto botste. De auto werd bestuurd door een 21-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg.

Laatst gewijzigd 08-07-2009 13:02 | © Regio Midden en West Brabant |