Gemeente Dirksland


Grondexploitatie-/samenwerkingsovereenkomst â terrein Akkerleevenâ ondertekend

Op woensdagmiddag 8 juli is de
grondexploitatie-/samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de bebouwing van het terrein van de voormalige boerderij en manege Akkerleeven te Dirksland ondertekend. Wethouder P.J. Koningswoud tekende namens de gemeente Dirksland. Namens Estate Invest Middelharnis BV plaatste de heer C. van Heukelen zijn handtekening onder de overeenkomst.

Het plan behelst de realisatie van maximaal 36 vrijstaande en/of twee onder één kapwoningen in het gebied gelegen tussen de Philipshoofjesweg, Hondsgalgweg en Bloemenweg te Dirksland.

Â

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst: de heer Koningswoud, de heer Van Heukelen, de heer Van Es.

Â

Het betreft negenentwintig kavels, waarvan er reeds vierentwintig zijn verkocht. Eenentwintig kavels zijn gekocht door (voormalige) inwoners uit de gemeente Dirksland. De kopers van de overige drie woningen wonen al op het eiland Goeree-Overflakkee.

Wethouder Koningswoud is blij dat de woningen zo snel zijn verkocht maar is niet verrast. "Uit het woningbehoefteonderzoek 2008 is gebleken dat behoefte is aan de bouw van ca. 35 woningen. Gezien de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt en het feit dat banken voorzichtiger zijn met het verstrekken van hypotheken was de lichte daling in de vraag te verwachten". Wethouder Koningswoud wenst Estate Invest succes met de verkoop van de laatste kavels.

Â

Â

Â