Gemeente Wijdemeren


Home > Bestuur en organisatie > College > Weblog van Burgemeester en Wethouders > K. Heerschop: Even voorstellen...

K. Heerschop: Even voorstellen...

Mijn naam is Karen Heerschop, 48 jaar, en ik ben de komende acht maanden uw burgemeester.
Ik ben getrouwd en heb twee dochters van 13 en 16 jaar. Ik heb 15 jaar in de gemeenteraad van Hilversum gezeten waarvan 5 jaar als wethouder. Vorig jaar heb ik afscheid genomen van de gemeenteraad in Hilversum en heb ik mij volledig om mijn studie geschiedenis gericht. Maar mijn hart ligt bij het openbaar bestuur, vandaar dat ik met veel plezier in ben gegaan op de uitnodiging om hier in Wijdemeren waarnemend burgemeester te worden.

Procedure voor een nieuwe burgemeester
Na het vertrek van Don Bijl naar Purmerend moet er een nieuwe burgemeester gezocht worden voor Wijdemeren. In september zal de sollicitatieprocedure van start gaan met het vaststellen van een profiel door de gemeenteraad. Daarna volgt een sollicitatieperiode, een selectie door de Commissaris van de Koningin en gesprekken met de kandidaten door de vertrouwenscommissie.. Al met al een procedure die veel tijd in beslag neemt en daarom wordt er gedurende die periode een waarnemend burgemeester benoemd.

Kennismaken met Karen Heerschop Benoeming ging heel snel Een waarnemend burgemeester benoemen gaat heel snel. In mijn geval was het zo dat ik op maandag nog een eindopdracht voor mijn studie inleverde in Utrecht en op woensdagmiddag vertrok ik uit Haarlem als waarnemend burgemeester van Wijdemeren. De fractievoorzitters krijgen op één middag twee kandidaten voorgedragen door de Commissaris van de Koningin en moeten diezelfde middag een keuze maken waarna de benoeming direct plaatsvindt.

Prachtige route door Wijdemeren
Woensdag 1 juli ben ik begonnen met een vergadering van de Plassenraad waarin ik als lid van het dagelijks bestuur de belangen van Wijdemeren ga behartigen. De vergadering was in Breukelen en dat gaf mij een mooie gelegenheid om een prachtige route door een deel van Wijdemeren te kiezen. Na de vergadering moest ik snel naar het gemeentehuis om kennis te maken met het personeel dat in grote getalen zat te wachten.

De komende periode wil ik gebruiken om deze bijzondere gemeente beter te leren kennen. Ik heb al een uitnodiging van bewoners voor een vaartochtje maar ik zal ook door de gemeente gaan rondrijden, zodat ik na het zomerreces goed beslagen ten ijs kom.

Karen Heerschop.