Ingezonden persbericht

Persbericht

Paul Kuppel BV verbreedt markt met overname werkzaamheden Metaljo

Paul Kuppel BV uit Oosterwolde heeft de markt verbreed dankzij de overname van de werkzaamheden van het failliete Metaljo uit Leeuwarden. De continuïteit van het Leeuwarder metaalbedrijf viel begin dit jaar weg na het plotselinge vertrek van een grote Amerikaanse klant en de gevolgen van de kredietcrisis. De directie van Metaljo besloot daarop het faillissement aan te vragen.

"Wij hadden interesse in de orderportefeuille van Metaljo, omdat het voor ons de kans was ons op een bredere markt te begeven", vertelt directeur/eigenaar Albert Spoelstra van Paul Kuppel BV. "Samen met oud-directeur Cor van Brummelen hebben we de klanten van Metaljo gevraagd de overstap naar ons te maken. Het overgrote deel van de relaties is meegegaan. Wij hebben vervolgens de belangrijkste automatische persen en hulpgereedschappen van Metaljo overgenomen. Die zijn nu volop in productie in ons bedrijfspand in Oosterwolde."
De core business van Paul Kuppel BV is het dieptrekken en nabewerken van roestvaststaal, zoals behuizingen voor meetapparatuur. "Het stansen en nabewerken van metalen delen is een welkome aanvulling en sluit prima aan bij onze eigen werkzaamheden. De samenvoeging is inmiddels voltooid en daarmee is een stuk werkgelegenheid bewaard gebleven", aldus Spoelstra.

Noot voor de redactie,