Dexia Bank


Dexia Crédit Local : benchmarkobligatie-uitgifte op 5 jaar voor een bedrag van 1 miljard EUR

8/07/2009

Gereglementeerde informatie* - Brussel, Parijs, 8 juli 2009 - 17.40u

Dexia Crédit Local, de dochteronderneming van de groep Dexia die voornamelijk actief is op het vlak van de financiering van de activiteiten van de openbare sector, lanceerde vandaag met succes een senior benchmarkobligatie-uitgifte op 5 jaar voor een bedrag van 1 miljard EUR. Deze openbare transactie, die geen gebruik maakt van de staatswaarborg die de Belgische, de Franse en de Luxemburgse overheid toekenden aan Dexia en zijn voornaamste dochterondernemingen, zal wellicht een rating krijgen van A1 van Moody's, A van Standard & Poor's en A+ van Fitch.

De transactie kwam zeer snel tot stand, waarbij 187 beleggers orders plaatsten voor in totaal 2,5 miljard EUR. Gelet op de grote vraag werd de pricing van de transactie verlaagd van een aanvankelijk verwachte 280/290 bp ten opzichte van swaps tot uiteindelijk 270 bp. De volledige obligatie-uitgifte werd door een consortium van vier lead managers geplaatst bij institutionele beleggers.

Terwijl Dexia al een doorlopend beroep heeft gedaan op het niet-gewaarborgde langetermijnsegment met drie succesvolle uitgiften van covered bonds in 2009, is deze transactie andermaal een belangrijke mijlpaal in het verder herstellen van het vertrouwen in het vermogen van de groep Dexia om zonder staatswaarborg aan langetermijnfunding te geraken.


* Dexia is een beursgenoteerd bedrijf. Dit persbericht bevat informatie die onderworpen is aan de transparantievoorschriften van beursgenoteerde ondernemingen.