Ingezonden persbericht

Persbericht

Covide ontwikkelaars leveren Beta versie op van verregaande integratie met Google Apps

Barneveld, 6 juli 2009 - Covide had al een integratie met onder andere Google Docs (zeg maar de Officeversie van Google), maar deze zomer wil het bedrijf een volgende stap zetten door de integratie van Google Applicaties verder uit te breiden ook met de agenda- en mailfunctionaliteit.

Afgelopen weekend heeft Michiel van Baak als leider van het Covide ontwikkelteam de verregaande integratie van Covide met Google Apps vrijgegeven als Beta. Dat betekent dat gedurende de komende maand een aanal geselecteerde relaties gaan testen of alles naar behoren werkt.

En met 'alles' bedoelt Covide dat naast de integratie met de office versie van Google, Google Maps (de handige kaartfunctie van Google), Google Sitemap (om de in Covide gemaakte sites automatisch te laten indexeren), Analytics (websitebezoekers meten en het bezoek analyseren) nu ook de bekende applicaties gMail en Google Calendar worden geintegreerd. Dat gaat niet ten koste overigens van de eigen Covide agenda en mail, maar beide oplossingen gaan - voor klanten die én van Covide én van de Google applicaties gebruikmaken - met elkaar samenwerken.

Deze aanpak gaat voor klanten grote voordelen opleveren. Onder andere doordat de risico's van het niet beschikbaar zijn van gegevens nog verder wordt verkleind en tevens dat gebruikers van mobiele apparaten zonder synchronisatie gebruik kunnen maken van mail en agenda via Google's techniek, terwijl die binnen Covide toch automatisch aan relaties zijn gekoppeld.

Als gezegd gaan enkele voorlopers de integratie nu goed testen, waarna de integratie later deze zomer in de stabiele versie van Covide wordt geïmplementeerd.