Gemeente Etten-Leur

Gemeente houdt meepraat-avond over nieuw sociaal-economisch beleid

Gemeente houdt meepraat-avond op 9 juli over nieuwe sociaal-economisch beleid

De gemeente Etten-Leur houdt op donderdag 9 juli a.s. een meepraat-avond over het nieuwe sociaal-economisch beleid. De bijeenkomst vindt plaats in het Oude Raadhuis aan de Markt en begint om 19.00 uur.

De gemeente is sinds eind vorig jaar bezig met het vernieuwen van het Sociaal-Economisch Beleidsplan. Hierin worden keuzes gemaakt over de richting die de gemeente zal volgen op het gebied van werkgelegenheid en de vestiging van winkels, bedrijventerreinen, kantoren e.d. in de komende jaren.

Bij het totstandkomen van dit beleidsplan zijn eerder inwoners en bedrijven betrokken door enquêtes die zijn uitgezet en een ronde-tafel-gesprek dat heeft plaatsgevonden. De uitkomsten hiervan zijn verwerkt in het concept van het plan, dat de gemeenteraad op 22 juni jl. heeft besproken.

De volgende stap om inwoners en bedrijven te betrekken bij de voorbereiding is om hen in de gelegenheid te stellen hun reactie op het concept van het plan te geven in de inspraakprocedure. Het plan ligt hiervoor ter inzage in het Stadskantoor (zie verder in dit bericht), maar de gemeente wijst belangstellenden speciaal op een extra bijeenkomst op 9 juli a.s. als onderdeel van de inspraakprocedure. Op deze avond presenteert zij in het kort en op hoofdlijnen wat er in het concept van het plan staat en kunnen inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven hun visie geven.

Belangstellenden kunnen zich op deze meepraat-avond voorbereiden door in het Stadskantoor de stukken te komen inzien of ze te raadplegen op deze gemeentelijke internetsite bij Bestuur & beleid > Inspraak > Ontwerp Sociaal Economisch Beleidsplan ter inzage.

Eventueel kan ook contact worden opgenomen met de gemeentelijk medewerker, de heer Jurjen van Ameijde (te bereiken via telefoonnummer
076-5024512), die de inhoud van de stukken nader kan toelichten en met wie van gedachten kan worden gewisseld.

Het concept van het Sociaal Economisch Beleidsplan ligt van 29 juni tot en met 4 september 2009 voor een ieder kosteloos ter inzage ligt in het informatiecentrum van het Stadskantoor te Etten-Leur, geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur en op maandagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur zonder afspraak.

Gedurende diezelfde periode kunnen schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel naar voren worden gebracht. De zienswijze kan schriftelijk worden gericht aan de Raad van de gemeente Etten-Leur.

Zomerkermis
Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4

4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl