Deelgemeente Charlois Rotterdam

Autowrakken de wijk uit!

Op donderdag 9 juli houdt Stadstoezicht in samenwerking met de deelgemeente Charlois een autowrakken-actie. Die dag worden alle autowrakken die langs de kant van de weg staan verwijderd. Het is tevens de start van een stedelijke actie om autowrakken uit het straatbeeld te verwijderen.

Het is een akelig gezicht; autos in de straat waaraan allerlei onderdelen ontbreken, of autos waarbij het onkruid hoog rond de wielen opschiet, waardoor duidelijk is dat er al lang niet meer mee gereden is. Niet alleen ergeren veel mensen zich hier aan, ook worden schaarse parkeerplaatsen permanent in beslag genomen.

De Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Rotterdam biedt de mogelijkheid hier tegen op te treden.

Waarschuwing

In de afgelopen weken is nagegaan waar in Charlois autowrakken aan de straatkant staan. Onderzocht is welke autos als wrak kunnen worden aangemerkt. Hier is een lijst van gemaakt en medewerkers van Stadstoezicht hebben voor elke auto proces verbaal opgemaakt. Daarop hebben de eigenaars van de voertuigen een brief gehad of krijgen dat de komende week nog in de bus. Daarin worden zij gewaarschuwd dat hun voertuig op korte termijn verwijderd zal worden. Deze brief geeft hen natuurlijk meteen de mogelijkheid om alsnog stappen te ondernemen om dit zelf te doen.

De autowrakken die hierna nog overblijven, worden op 9 juli verwijderd.