Gemeente Overbetuwe


Informatieavonden Uiterwaardvergraving Neder-Rijn

---

Ter hoogte van Doorwerth op de noordoever van de Neder-Rijn tegenover Driel wordt ruimte voor de rivier gecreëerd door een zogenaamde uiterwaardvergraving in de Doorwerthsche Waarden. De uitwaardvergraving is één van de 39 maatregelen in het kader van Ruimte voor de Rivier. In dit programma werken regio en Rijk samen om Nederland beter te beschermen tegen overstromingen en de ruimtelijke kwaliteit van het riviergebied te verbeteren.

Informatieavond

Rijkswaterstaat is initiatiefnemer van deze maatregelen van uiterwaardvergraving, en hecht groot belang aan goede communicatie met omwonenden en belanghebbenden. Graag gaan zij met u in overleg om het plan in 2009 en 2010 uit te werken. De uitvoer van het project staat gepland voor 2013 en 2014.

Het doel van de avond is om u te informeren over de stand van zaken van het project. Graag horen zij van u of er vanuit de omgeving behoefte is om mee te denken in het planproces. Dat kan bijvoorbeeld door persoonlijke gesprekken met direct betrokken of door deel te nemen in de omgevingswerkgroep. Hoe deze inbreng in zijn werk zal gaan wordt toegelicht tijdens deze avond.

Wanneer? 9 juli
Waar? De avond zal gehouden worden in Westerbouwing, Westerbouwing 1 te Oosterbeek.

Om 19.30u staat de koffie klaar. De avond begint officieel om 20u met een welkomstwoord. Daarna is er een presentatie van Rijkswaterstaat. Na deze presentatie is er ruimte voor vragen. De eindtijd is uiterlijk rond 22 uur.

Voor nadere informatie kunt u een bezoekje brengen aan de website www.ruimtevoorderivier.nl/doorwerthschewaarden. Op de website staan ook brochures die over dit project beschikbaar zijn.

U bent van harte welkom bij deze informatieavond!