Gemeente Borsele

Raadsbijeenkomst op 9 juli

Op donderdag 9 juli is er een bijeenkomst van de gemeenteraad van Borsele over de gezondheidszorg en het rapport van de rekenkamercommissie.

Â

Gezondheidszorg

Wethouder Marga Vermue schetst kort de stand van zaken rondom het regionale en lokale gezondheidsbeleid. Mevrouw N.A.A.M. Pötgens, manager Beleidsadvisering- en ondersteuning bij de GGD Zeeland geeft een toelichting op de lokale rapportage van de regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning Zeeland 2008 voor Borsele. W. van Mechelen, hoogleraar sociale geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, geeft een uiteenzetting over het inrichten van gezonde wijken en dorpen. Hij zet mensen ertoe aan dat ze bewust gaan nadenken over hoe je een woonomgeving kunt inrichten die uitnodigt tot gezond gedrag en die ongezond gedrag ontmoedigt.

Â

Rapport rekenkamercommissie

Aansluitend komt het rapport van de rekenkamercommissie over de doelmatigheid en doeltreffendheid van de subsidieverstrekkingen aan de orde. De commissie heeft zich hier geconcentreerd op de Stoomtrein Goes Borsele en het Zwembad Stelleplas.

Â

De raadsbijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadsboerderij ât Hof Stenevate in Heinkenszand. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.