Provincie Noord-Holland

Karavaan reist door Noord-Holland

3-7-2009

Gedeputeerde Sascha Baggerman opent op 9 juli Theaterfestival Karavaan. Karavaan reist vervolgens tot en met 26 juli over de Westfriese Omringdijk met locatievoorstellingen en straattheater.

Karavaan wortelt zich stevig in de regio, de Westfriese Omringdijk is komende jaren de speellocatie én inspiratiebron van het festival. Karavaan heeft theatermakers, kunstenaars en componisten uitgenodigd om zich te laten inspireren door de culturele rijkdom en de veranderende identiteit van de regio West-Friesland. Karavaan reist over de 126 kilometer lange dijk, van Schellinkhout naar Hoorn en via Alkmaar door naar Schagen.

Overal langs de route wordt gespeeld op bijzondere plekken die het decor vormen voor grappige, spannende en ontroerende locatievoorstellingen.

Karavaan brengt weer de allerbeste straatacts uit binnen- en buitenland naar de straten en pleinen van Noord-Holland. Dit jaar reist een festivalhartje mee met het straattheater. In de Karavaanbioscoop is de film van Kijk op de Dijk te zien. Al voor de officiële start laat Karavaan van zich horen met straattheater voor groot en klein. In de week voor de opening reist het straattheater van Den Helder naar Castricum. Vanaf 9 juli toert de straattheaterkaravaan over de Westfriese Omringdijk.

Kijk voor kaartverkoop en informatie op www.karavaan.nl.