Gemeente Rotterdam

Op donderdag 9 juli 2009 vergadert de raad vanaf 10.00 uur. De vergadering kent een ochtend-, middag- en avondzitting. Naar verwachting wordt de Jaarrekening tijdens de ochtendsessie behandeld en de Kaderbrief in de avondzitting.

De gemeenteraad debatteert onder andere over de Jaarrekening 2008. Onderwerpen van gesprek zijn het jaarverslag 2008 van het concern Rotterdam, het rapport van de externe accountant, het voorstel over het advies van de commissie tot onderzoek van de Rekening (COR) en het rapport van de Rekenkamer Rotterdam 'Resultaten tellen'. Daarnaast wordt er over de Kaderbrief 2009 gediscussieerd. In de Kaderbrief schetst het college de beleidsmatige en budgettaire kaders voor de begroting en legt het college de bestemmingsvoorstellen van het jaarrekeningresultaat 2008 ter besluitvorming voor. Op de agenda staan ook het rapport 'Deelnemen en wegblijven' van de Rekenkamer Rotterdam, het bestemmingsplan Hoogvliet Stadshart en het voorstel Plan van basisscholen 2010-2012. Het laatste voorstel gaat over de doorstart van de Islamitische basisschool Noen in Kralingen-Crooswijk en een nieuwe evangelische basisschool in de deelgemeente Feijenoord. Ook het voorstel over de toetsingscriteria voor de vervolgevaluatie van de huisvestingsvergunning op grond van de Rotterdamwet wordt behandeld. De gemeenteraad bespreekt verder het voorstel tot wijziging van de APV op het onderdeel verbod op vechten.

Live uitzending
De raadsvergadering wordt live uitgezonden op www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt.