Gemeente Hoorn

Extra subsidie voor energiebesparende maatregelen

Met ingang van 9 juli 2009 stelt de gemeente Hoorn extra subsidie beschikbaar om particulieren te stimuleren te investeren in energiebesparing in hun woningen. Dit in aansluiting op de Puur Hoorn klimaatcampagne van de gemeente. Inwoners van de gemeente Hoorn kunnen subsidie aanvragen voor energiebesparende en duurzame aanpassingen aan hun woning. De subsidie is uitsluitend bedoeld voor bestaande particuliere woningen.

Inwoners kunnen vanaf 9 juli 2009 een subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan hun woning. De aanvragen moeten worden ingediend voordat de werkzaamheden beginnen en de werkzaamheden moeten vóór 31 december 2009 te zijn begonnen. Er is een maximaal subsidiebedrag van 69.369,- beschikbaar. Hiervoor geldt: op is op.

Voorbeelden van energiebesparende en duurzame voorzieningen zijn onder andere dak-, vloer-, spouwmuur- en paneelisolatie. Ook HR++ glas, warmtepompboilers, zonnepanelen en ultra hoog rendementketels behoren tot de subsidieregeling. Klik hier voor een volledig overzicht van maatregelen, subsidiebedragen en de aanvraagformulieren.