Gemeente Zoetermeer

Vrijwilligers gezocht voor EK Mountainbike

Van 9 tot en met 12 juli vindt in het Buytenpark het Europees kampioenschap mountainbike plaats. Organisator Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart zoekt vrijwilligers om dit toernooi tot een succes te maken. Het gaat om verschillende vrijwilligerstaken zoals het vervoeren van sporters binnen en buiten Zoetermeer, hulp bij de catering, begeleiding van de sporters naar de dopingcontrole en naar de verschillende toernooionderdelen. Vrijwilligers krijgen herkenbare evenementkleding. Voor lunches en drinken wordt gezorgd.

Het is de tweede maal in de historie van deze Olympische discipline dat de beste bikers van Europa op Nederlandse bodem om de medailles strijden. Olympische kampioenen Julien Absalon uit Frankrijk en Sabine Spitz uit Duitsland en ook de beste bikers uit Nederland verschijnen aan de start.
Iedereen die het leuk vindt om de wereldmountainbiketop van dichtbij in actie te zien en die mee wil helpen als vrijwilliger, kan contact opnemen met Martin Pieterse van Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart, info@promotie-hetgroenehart.nl of telefoon 010 5114964. Meer informatie is te vinden op www.wielerpromotie-hetgroenehart.nl Â

De gemeente subsidieert dit Europese toernooi omdat het aansluit bij het sportbeleid van de gemeente. Dit jaar verscheen de concept-sportnota âMee(r) doen door sportâ. De sportnota benoemt de prioriteiten voor de periode 2009-2016 aan de hand van vijf themaâs: sportdeelname omhoog, sterkere sociale structuur, gezonde, vitale sportverenigingen, optimale sportinfrastructuur en sport en stadspromotie. Meer informatie over het sportbeleid staat op www.zoetermeer.nl.