Gemeente Delft

Burgemeester Delft sluit wervingscampagne af

Burgemeester Bas Verkerk sluit morgen 9 juli om 20.00 uur in het stadhuis op de Markt de partijloze wervingscampagne Ja, ik wil in de gemeenteraad af, voorafgaand aan de raadsvergadering. Hij doet dit tijdens de uitreiking van de certificaten aan de 25 deelnemers van de cursus politieke participatie.

De deelnemers zijn voortgekomen uit de 43 reacties die de Delftse raad ontving op de wervingscampagne Ja, ik wil in de gemeenteraad (www.jaikwildelft.nl).

Tussen 3 juni en 9 juli hebben de cursisten de eerste stap gezet naar een mogelijk lidmaatschap van de gemeenteraad. De gratis cursus heeft, met medewerking van vele raadsleden, aandacht besteed aan de lokale politieke historie, het raadswerk en praktische zaken als presenteren en debatteren.

De cursisten en de overige geïnteresseerden zijn sinds 25 mei jl. in contact gebracht met de raadsfracties en hun politieke partijen. Het is nu aan de geïnteresseerden en de politieke partijen om te bepalen wat zij in aanloop naar de raadsverkiezingen op 3 maart 2010 voor elkaar kunnen betekenen.

Het was voor het eerst dat Delft op deze manier haar inwoners enthousiast maakt voor het raadslidmaatschap. De raad zal de wervingscampagne na de komende verkiezingen evalueren.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft