FNV Bondgenoten

Vakbonden stellen V&D ultimatum vanwege niet-naleving van de cao

Vanmiddag hebben vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie de directie van V&D een ultimatum gesteld. Het winkelbedrijf dient voor donderdag 9 juli 09:00 uur schriftelijk te bevestigen dat zij de cao V&D en de cao La Place integraal zal naleven.

Het ultimatum volgt kort nadat V&D haar werknemers individueel benaderde met het verzoek af te zien van de loonsverhoging die in de cao is afgesproken. Door af te willen wijken van de cao-afspraak, handelt V&D in strijd met de Wet op de CAO. Voorts wijzen de vakbonden de directie erop dat haar verzoek leidt tot een onverantwoorde tweedeling onder het personeel.


- V&D dient voor donderdagochtend 09:00 uur aan de volgende eisen te voldoen:
het integraal naleven van de cao V&D en cao La Place;
- de werknemers te melden dat de directie afziet van het verzoek tot 'vrijwillig' afzien van de loonsverhoging gedurende zeven maanden. Hierbij vermeldend dat het afstand doen van bepaalde arbeidsvoorwaarden leidt tot nietige afspraken.

Als de vakbonden niets vernemen voor bovengenoemd tijdstip, stellen zij de directie van V&D in gebreke. De bonden stappen dan naar de rechter om naleving van de cao V&D en de cao La Place middels een kort geding af te dwingen.