Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 28

09/07/2009

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Stationslaan 43: tuinhuisje;

- Kleine Oosterwijck 19: overkapping;

- Gruttomeen 108: dakkapel (voorzijde);

- Gruttomeen 110: dakkapel (voorzijde).

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Piet Heinlaan 81: dakuitbouw achterzijde en dakkapel voorzijde;
- Rietgorsmeen 34: enkelzijdige nokverhoging;
- Mozartdreef 56/58: 2 spiltrappen (achterzijde).

Aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen voor:
- Donkerstraat 21-23: verwijderen asbesthoudende materialen uit dak;
- Varenweg 36: slopen opstallen.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Grote Poortstraat 26: vergroten woning;

- Ossenbergerhout 10: uitbreiden woning;

- Kranenburglaan 52: uitbreiden woning;

- Laan 1940-1945 32: schuur;

- Kortenaerlaan 25: veranderen kozijnindeling (voorzijde);
- Valkenbergerhout 9: dakkapel achter dakvlak (legalisatieverzoek);
- Struikbergerhout 7: garage.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Thorbeckelaan 11: dakopbouw en gedeeltelijk vernieuwen gevels opstallen;

- Muidenpad 14: gedeeltelijk veranderen rookgasafvoer;
- Industrieweg 2: wijzigen gevel.

Sloopvergunningen zijn verleend voor:

- Newtonweg 1: verwijderen asbesthoudende cv ketel;
- Donkerstraat 21-23: verwijderen asbesthoudende materialen uit dak.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maken.

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Pascalstraat 2b: reclamezuil.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt 6 weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van 3.22 en
3.23 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 9 juli 2009 t/m 20 augustus 2009
- De Sypel 13: uitbreiden woning;

- Ceintuurbaan 2: plaatsen en vervangen hekwerken;
- Zuiderzeestraatweg 134: uitbreiden woning.

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffing te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 3.6 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 9 juli 2009 t/m 23 juli 2009

- Bernardlaan 2: uitbreiden woning.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel 411 352. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van artikel 19 lid 3 vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaand plan:
Ter inzage van: 9 juli 2009 / 20 augustus 2009

- Zuiderzeestraatweg 74A: garage/berging.

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwplan Strand boulevard west

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van Gemeente Harderwijk om op grond van de Monumentenwet 1988 vergunning te verlenen voor renoveren stadsmuur op de locatie Strand boulevard west(rijksmonument). Het bouwplan ligt tot en met 20 augustus 2009 ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411250 / 411 396.

Bouwplan Zuiderbreedte

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om ontheffing en een reguliere bouwvergunning te verlenen voor het oprichten van een autobedrijf op de locatie Zuiderbreedte. Het bouwplan ligt tot en met 23 juli 2009 ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via tel. 411 437 / 411 147. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250 / 411 396.

Inritvergunningen

Burgemeester en Wethouders hebben besloten, op grond van artikel 2.1.5.3 van de Algemeen Plaatselijke Verordening 2002, in te stemmen met de aanleg van:

- 1 inrit 3,5 meter breed aan de Emdenmeen 52 in Harderwijk;
- 1 inrit 3,5 meter breed aan de Eisenhowerlaan 59 in Harderwijk;
- 1 inrit 3,5 meter breed aan de Wouter van Damstraat 21 in Harderwijk.
Belanghebbenden kunnen tot 6 weken na deze publicatie hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen. Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 433.

Verandering wet milieubeheer

Bij de gemeente is een melding van verandering van de inrichting op grond van de Wet milieubeheer ingediend door H. Bos, Zwaluwenweg 5 voor het vergroten van de opslag van hooi en stro en het stallen van machines en voertuigen. Tevens wordt er een kantoorruimte en ontvangstruimte voor personeel en klanten opgericht. De melding kan tot en met 20 augustus 2009 worden ingezien bij de Stadswinkel in het Stadhuis. Zienswijze kunnen tot en met die datum - eventueel vertrouwelijk - worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, schriftelijk of in mondeling overleg. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 398.

Milieumelding Reinbouw

Burgemeester en wethouders hebben een milieumelding inhoudende algemene regels voor inrichtingen Wet milieubeheer (het Activiteitenbesluit) ontvangen van Reinbouw, Bakenbergerhout (ongenummerd) voor een bouwlocatie. Voor dit bedrijf gelden landelijke milieuvoorschriften, een milieuvergunning is niet nodig. Zienswijze indienen is niet mogelijk. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Gemeentelijk Rioleringsplan 2010-2015

Het Ontwerp Module Verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) 2010-2015 en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 9 juli 2009 t/m 20 augustus 2009 tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze mondeling of schriftelijk indienen. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.
De schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het College van B&W van de gemeente Harderwijk, postbus 149, 3840 AC te Harderwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of het verkrijgen van nadere inlichtingen kan men zich tijdens werktijden wenden tot de heer G. de Vries, afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 416 of het secretariaat van deze afdeling, tel. 411 432.

Aanwijzing toezichthouders

Burgemeester en wethouders hebben besloten ambtenaren en/of personen aan te wijzen
werkzaam bij de afdelingen Brandweer en Bouwzaken voor het uitoefenen van toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de Woningwet, de Wet Ruimtelijke Ordening en de Monumentenwet. De aanwijzingsbesluiten liggen gedurende vier weken na publicatie ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis tijdens openingstijden. Informatie: afd. Publiekszaken, tel. 411 256.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Lorentz III 1ste fase bedrijventerrein: 51 bomen (44 bomen houtwal + 7 aanvullend ) met een herplant van 47 bomen;

- Scheidiuslaan (voormalig schoolterrein): 21 bomen;
- Lageweg 22: 1 els.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 13 augustus 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 24 juni 2009; Kalkoenkamp 2: 1 boom;

- 26 juni 2009; Parallelweg 26 (schaapspad): 10 bomen.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________