Politie Limburg-Noord

Politie Tegelen en Verkeershandhavingsteam controleert samen


Datum: 9-07-2009
Tijd bericht: 09:30
Plaats: Venlo

Bij een gezamenlijke verkeerscontrole, op woensdag 8 juli, heeft de politie op diverse locaties in Venlo 115 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 71 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Bij de controle werden 22 politiemensen ingezet. De controle werd gehouden op verzoek van de wijkagent naar aanleiding van klachten over overlast door bromfietsers.

De politie zette de controle op verzoek van de wijkagent op, omdat die van bewoners klachten kreeg over overlast van jeugd en het weggedrag van met name bromfietsers. Woensdagmiddag en avond werd op meerdere locaties gecontroleerd, te weten op de Hagerhofweg, het Broekhofpad, de Eindhovenseweg, de Roermondsepoort, de Prinsessesingel, de Tegelseweg, de Vierpaardjes en op de Onderste Molenweg. De politie zette bij deze controle de rollentestbank in, die het motorvermogen van een bromfiets controleert.

Eenmaal wist een bromfietser aan de controle op de Maasbrug te ontkomen, door zijn voertuig bij de controle te laten vallen en er vandoor te rennen. Ondanks een zoekactie werd deze bromfietser niet meer aangetroffen. Bij controle van de bromfiets bleek dat de kentekenplaat gestolen is.

Het grootste aantal verbalen werd uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid van de bromfietsen. Bij het op de rollentestbank zetten bleek dat 18 bromfietsen een te hoog vermogen hadden. 10 Bestuurders konden geen bromfietscertificaat tonen. Zes maal bleek een brom-/snorfietser zonder rijbewijs te rijden en 10 maal voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. Drie bromfietsers droegen geen helm en drie bestuurders konden geen legitimatiebewijs tonen. Ook drie bromfietsers werden bekeurd voor een kale band op hun voertuig. Verder werden 7 verbalen voor diverse overtredingen opgemaakt. Eén fietser reed door rood op de spoorwegovergang, ondanks de ter plaatse gehouden politiecontrole.

Naast de controle op bromfietsers werden ook overtredingen van andere weggebruikers meegenomen. Hierbij werden 11 boetes op kenteken uitgeschreven aan automobilisten die door het rode verkeerslicht reden. 7 automobilisten werden bekeurd voor het niet op eerste vordering tonen van hun rijbewijs. Eén automobilist werd bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één voor het voeren van blauwe verlichting.

De politie Tegelen en het Verkeershandhavingsteam zullen vaker een gezamenlijke controle plannen om zo de overlast van jongeren en bromfietsers aan te pakken.