Gemeente Valkenswaard

Valkenswaard

Dokterspost Valkenswaard

Met sommige gezondheidsklachten kunt u niet wachten. Voor dringende huisartsenhulp 's avonds, 's nachts en in het weekend kunt u terecht bij de dokterspost.

1. Neem altijd eerst telefonisch contact op: 0900 - 204 92 20 (EUR 0,10 per minuut). Om u goed te kunnen helpen buiten praktijkuren, moet u altijd eerst dit nummer bellen. Dan krijgt u meteen informatie of advies over wat u het beste kunt doen. Zo nodig wordt er een afspraak gemaakt voor een bezoek aan de dokterspost, want alleen met een afspraak kunt u langskomen:
+ de dokterspost aan de Torenstraat in Valkenswaard is geopend zaterdag en zondag van 8.00 uur tot 20.00 uur. Door de week is de dokterspost van 17.00 uur - 24.00 uur bereikbaar, consulten vinden dan plaats op de locatie van de dienstdoende huisarts (dit is een huisarts uit Valkenswaard);
+ tussen 24.00 uur en 8.00 uur is de dokterspost uiteraard ook bereikbaar maar dan vinden de consulten plaats in de huisartsenpost op het terrein van het MMC in Veldhoven.


2. Houd belangrijke informatie bij de hand. Wanneer u de dokterspost belt, is het belangrijk om de volgende gegevens bij de hand te hebben:

+ de naam, adres, telefoonnummer en de geboortedatum van de patiënt;

+ de naam van de eigen huisarts van de patiënt;
+ de naam van de zorgverzekeraar en het klantnummer / relatienummer van de patiënt;

+ de namen van de medicijnen die de patiënt gebruikt;
+ de temperatuur van de patiënt.


3. U belt met de doktersassistente. Wanneer u belt, hoort u eerst een keuzemenu, maar in echt levensbedreigende situaties toetst u direct de 1 in: u wordt dan meteen te woord gestaan. In alle andere gevallen helpt de doktersassistente u zo spoedig mogelijk; alle gesprekken met de assistente worden opgenomen.


4. Zorg op maat. De assistente aan de telefoon stelt u gerichte vragen en beoordeelt zo de situatie. Soms is het niet nodig om de huisarts zelf te spreken en is een telefonisch zelfzorgadvies voldoende. Als het nodig mocht zijn spreekt de assistente met u een bezoek af aan de dienstdoende huisarts. Als u om medische redenen de dokterspost niet kunt bezoeken, komt de dienstdoende arts bij u thuis.

Bovenstaande informatie is gebaseerd op de recente brochure van SHoKo, de Stichting Huisarts Organisatie Kempen en Omstreken. Voor verdere informatie zie de website www.shoko.nl.