Gemeente Valkenswaard

voor nieuwe schooljaar CMD

Inschrijven voor nieuwe schooljaar CMD

Volwassenen en kinderen die willen beginnen met muzieklessen, kunnen zich nu inschrijven bij het Centrum voor Muziek en Dans. Aanmelden is mogelijk door middel van een inschrijfformulier dat voor u klaar ligt bij de administratie van het CMD.

Mocht u of uw kind overwegen om te starten met het bespelen van een instrument, te gaan zingen of dansen, dan is er bij de meeste vakken nog plaats. Leeftijd en niveau zijn niet van belang. Vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen al op het CMD onder begeleiding van docenten een muziekinstrument leren bespelen of leren dansen. Later beginnen is uiteraard ook mogelijk.

Uitproberen
Basisschoolkinderen van groep 4 t/m 8 die nog géén keus hebben gemaakt voor een instrument kunnen een jaar lang allerlei instrumenten `uitproberen' bij de muzikale oriëntatie. Wekelijks wordt tijdens een klassikale les aan de hand van liedjes en samenspel aandacht besteed aan de algemene muzikale vorming. Daarnaast is er in kleine groepjes wekelijks een instrumentale oriëntatieles, waarin de leerlingen kennismaken met zes instrumenten. De oriëntatie wordt gegeven op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag.

Korte cursussen
Diverse korte cursussen, zoals Muziek op Schoot, Djembé en het overdagkoor starten in de loop van september of oktober. Nadere informatie hierover kunt u inwinnen bij de CMD-administratie. Het Centrum voor Muziek en Dans is bereikbaar op werkdagen tussen 9.30 en 17.30 uur. Telefonische informatie is verkrijgbaar op nummer 040-2083591. Langskomen kan natuurlijk ook: De Hofnar 14, 5554 DA Valkenswaard.