Politie Hollands Midden

Datum: 9 juli 2009

Hillegom Vernielingen aan auto's, getuigen gezocht In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli zijn er op de Brouwerlaan in Hillegom minstens 6 auto's vernield. Een getuige belde de politie even voor 04.00 uur nadat hij geluiden van vernieling hoorde. De politie is ter plaatse gegaan en trof een aantal kapotte autospiegels aan. Inmiddels hebben zo'n 6 gedupeerden aangifte gedaan bij de politie van Hillegom. Ondanks de getuigen heeft de politie nog geen idee van de daders en vraagt getuigen die nog niet in contact zijn geweest met de politie zich te melden. Dit kan op het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem op 0800-7000.

Leiden Aanhouding na melding wapenbezit De politie heeft woensdagavond 8 juli een 17-jarige verdachte uit Leiden aangehouden op verdenking van wapenbezit. Eerder die avond, om 20.30 uur, kreeg de politie een melding dat er iemand met een wapen op het dak van een supermarkt aan de Levendaal zou staan. De politie ging ter plaatse en doorzocht de garage en de supermarkt zelf. Ook werd de Levendaal afgezet. Bij het verlaten van de supermarkt zagen zij een jongen die aan het signalement voldeed wegrennen. Er ontstond een achtervolging waarna de verdachte uiteindelijk is aangehouden op het terrein van de Sterrenwacht. Hij had geen wapen bij zich en hij is na verhoor weer heengezonden. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Waddinxveen Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft woensdag 8 juli een snelheidscontrole met een radarwagen gehouden op de Noordkade. Er werden tussen 09.00 en 15.00 uur gecontroleerd. Het aantal passanten was 1344 en het aantal overtreders 117. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur, terwijl de maximum snelheid op deze weg 50 km/uur is. De politie wil met deze snelheidscontroles de verkeersveiligheid vergroten.

--- einde berichten --


Politie Hollands Midden