Politie Groningen

Woensdag 8 juli 2009

Provincie Groningen, 08-07-2009

Groningen: scooterrijder gewond na aanrijding

Een 49-jarige scooterrijder uit Groningen is dinsdagavond op de Korreweg gewond geraakt. Hij werd aangereden door een 35-jarige automobilist, eveneens uit Groningen. De auto kwam uit de richting van het Floresplein en sloeg rechtsaf richting de Madoerastraat. De bestuurder zag de scooter over het hoofd. De scooterrijder remde nog, maar door de gladheid viel hij. Hij raakte met zijn hoofd de achterband van de auto en viel vervolgens op het wegdek. De Stadjer liep een hoofdwond op. De gewonde man is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: fietsendief in de kraag gegrepen

Een bewoner van de Bedumerstraat overmeesterde dinsdagavond een fietsendief. De man zag dat twee mannen bezig waren het slot van een fiets open te breken. Toen hij het tweetal vertelde de politie te bellen, wilden beiden er vandoor. Het lukte de buurtbewoner een van de mannen, een 45-jarige Groninger, te overmeesteren. De verdachte werd aan de politie overgedragen. Hij is ingesloten.

Groningen: winkeldief leidt tot autodieven

Dankzij een 30-jarige winkeldief uit Rotterdam kon dinsdag een autodiefstal worden opgelost. De Rotterdammer was bij een winkel aan de Herestraat betrapt op het stelen van een spijkerbroek. De man vertelde de politie dat hij met een auto uit Rotterdam was gekomen die daar zou zijn gestolen. De wagen werd in de Bessemoerstraat gevonden. In de auto zaten twee mannen, vanwie er eentje vandoor ging toen hij de politie zag. De andere man werd aangehouden. De wagen was inderdaad in Rotterdam gestolen.

Groningen: brieven over onderzoek Ripperdalaan

De politie verspreidt woensdag 650 brieven in een deel van de Oosterpark over het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in deze wijk in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag20 juni. Bij die steekpartij in een café aan de Ripperdalaan kwam een 34-jarige inwoner van Groningen om het leven. Drie 27-jarige mannen zijn daarvoor aangehouden. De brief volgt op een eerdere schriftelijke getuigenoproep in de wijk. Dat verzoek leverde een viertal getuigen op. In het nieuwe schrijven wordt de stand van het politieonderzoek uiteen gezet. Ook wordt om getuigen gevraagd die tussen12 en 1 uur s nachts in de omgeving van het café iets is opgevallen.

Haren: inbrekers overlopen

Personeel van een verzorgingstehuis aan de Irenelaan in Haren overliep dinsdagavond een drietal inbrekers. Een medewerkster deelde een van de jongemannen prompt een vuistslag in het gezicht uit. Een andere inbreker kreeg een kan water naar het hoofd gesmeten. De inbrekers maakten daarop dat ze weg kwamen. De daders waren vermoedelijk tegen kwart voor tien binnengekomen door een schuifdeur te forceren. In het gebouw werd een kantoorruimte doorzocht. Ook de personeelsruimte werd bezocht waarna twee jongemannen in de eetzaal het personeelslid troffen. Een zoektocht door de politie in de omgeving leverde vooralsnog niets op. Verder onderzoek volgt. De politie vraagt mensen die het drietal in de buurt hebben gezien van de Irenelaan of op andere wijze over informatie beschikken contact op te nemen via het algemeen telefoonnummer 0900-8844 of langs te komen bij het politiebureau in Haren.

Kiel-Windeweer: bromfietser uur in sloot

Een 51-jarige inwoner van Kiel-Windeweer heeft dinsdagavond ongeveer anderhalf uur gewond in een sloot aan de Zuidlaarderweg bij zijn woonplaats gelegen. De man was vermoedelijk aan het eind van de middag met zijn brommer op nog onverklaarbare wijze in de sloot beland. Een getuige had dit zien gebeuren, maar was ervan uitgegaan dat de bestuurder alweer verder was gereden. Een voorbijganger zag het slachtoffer anderhalf uur later in de sloot liggen. De man was buiten bewustzijn. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Den Ham: onder invloed

Een 67-jarige automobiliste uit Groningen werd dinsdagmorgen door de politie aangehouden nadat ze vermoedelijk onder invloed van medicijnen en/of alcohol voor gevaarlijke situaties had gezorgd. De politie was gebeld dat een groene personenauto bij Den Ham de hele breedte van de rijbaan gebruikte waarbij ze bijna op tegenliggers botste. De bestuurder van een taxibusje lukte het de vrouw klem te rijden. Van de Groningse werd op het politiebureau een bloedproef afgenomen.

Marum: onverzekerde brommer

Een 15-jarige jongen uit Marum is dinsdagmiddag door de politie bekeurd. Agenten zagen hem bij zijn brommer langs de kant van de weg staan. De brommer had geen kenteken en het framenummer was niet bekend bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Ook bleek de brommer technisch niet in orde; het zadel zat los en een van de remmen werkte niet. De jongen kreeg twee bekeuringen: een omdat de brommer niet verzekerd is en een omdat de brommer geen kentekenplaat heeft.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 9 juli controleert de politie op de volgende plaatsen:

§ N361 Groningen - Winsum

§ N46 Uithuizen - Eemshaven

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 7 juli op diverse plaatsen op snelheid.

§ Veendam, Egypteneind: aantal geregistreerde voertuigen: 2610, aantal overtredingen: 513, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Op de A7 bij Scheemda werd op verzoek van Rijkswaterstaat gecontroleerd. Rijkswaterstaat was bezig met maaiwerkzaamheden waardoor er een tijdelijke snelheidsbeperking geldt van 70 km/uur en een tijdelijk inhaalverbod. De Rijkswaterstaatmedewerkers typeerde het weggedrag als zeer gevaarlijk. Tussen 11.00 uur en 14.30 uur zijn negen bekeuringen uitgeschreven. Vijf vanwege overtreding van het inhaalverbod en vier voor snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/uur. Twee van hen kwamen uit Duitsland. Zij kregen beiden een bekeuring van 150 euro voor overtreding van het inhaalverbod. Ook vandaag controleert de politie tijdens werkzaamheden door Rijkswaterstaat.